Utbyggingen av Aker Brygge

[Bilde: NorwegianProperty.no]

Aftenposten har en artikkel om planene som Norwegian Property har for å renovere og bygge ut Aker Brygge. Planene innebærer blant annet at promenaden mot sjøen skal åpnes opp ved at båthavnen flyttes lenger ut, at det i større grad skal tilrettelegges for arrangementer og mer folkeliv på uteområdene, butikker skal flyttes ned på gateplan og det skal etableres flere nye serveringssteder. Norwegian Property har en kostnadsramme for dette arbeidet på 1 – 1,5 milliarder kroner.

Det skal altså etableres flere nye restauranter og først ut av disse har Terje Ness sitt restaurantprosjekt Onda vært med Onda Mezzanine i spissen som sikter mot to Michelinstjerner i tillegg til den asiatiske restauranten Onda Asia og sjømatsrestauranten Onda Sea. Som vi har rapportert tidligere har disse restaurantene fått en litt blandet mottagelse fra kritikerne. Det blir uansett spennende å se hvilke andre restauranter som etablerer seg her, forhåpentligvis er det kvalitetsrestauranter i ulike prisklasser som kan være en motvekt til kjedepreget Aker Brygge lider under i dag. I henhold til planene blir det imidlertid ikke etablert flere restauranter helt ut mot fjorden der Onda ligger i dag da det foreligger planer om å etablere et havnebasseng her hvor Oslos innbyggere skal kunne bade, gjerne året rundt.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test