Trendvarsel: Flymat på bakken

[Bilde: Mr. Mystery/Flickr]

Flyselskapene har begynt å ta til gatene for å tilby tilfeldige mennesker mat i en ny form for markedsføring melder NY Times. I April var det østerrikske flyselskapet Austria Airlines på plass i Washington for å tilby europeisk kaffe til forbipasserende fotgjengere. En uke senere distribuerte kokker på sykler fra Austria Airlines sitt kateringselskap den østerrikske kaken “Napfkuchen” og i fjor var det sjokolade og schnitzler som stod på menyen.

Og Austria Airlines er ikke de eneste. Tidligere i vår leide Air France en mattrailer på Manhatten, New York for en hel uke hvor kokker fra deres cateringselskap delte ut mat konseptualisert av den berømte stjernekokken Jöel Robuchon. Her snakker vi mat som bokhvete crepes med kylling, skinke og sopp med Mornaysaus, fransk sheperd’s pai med andeconfit samt et utvalg franske makroner og Petit Fours. Med andre ord var det ikke akkuratt den stereotypiske flymaten.

Flyselskapene bruker sosiale medier aktivt for å spre budskapet. Slike matserveringstilbud koblet med bruk av sosiale medier regnes som en ny type markedsføring som går under navnet eksperimentell markedsføring. Etter hvert som folk bokstavlig talt blir bombardert med markedsføring i alle mulige kanaler blir det desto viktigere for flyselskapene å satse på direkte kontakt mellom potensiele kunder og de produkter og merkevarer som tilbys.

Amerikanske flyselskap som Delta Airlines og SouthWest har har gjort dette lenge. Delta har for eksempel introdusert midlertidige Sky360-lounger på sportsarenaer samt film og matfestivaler som f. eks “New York Wine and Food Festival” og “Sundance Film Festival” i popuptrendens ånd. De har sågar midlertidig tatt over James Beard stiftelsens popup restaurant med stjernekokk Michelle Bernstein i spissen hvor de har servert retter som dekonstruert sjømatsceviche parret med vin fra Delta sin sommelier. Delta har også opprettet en mer permanent lounge på Manhatten rettet mot de som reiser hyppig  hvor de kan komme og mingle med piloter og flyvertinner/verter, spise flyselskapets mat og snacks og drikke deres signaturdrinker. Flyselskapet SouthWest er også ivrige på dette området og tilbyr blant annet en ukentlig grillfest i New Yorks Bryant Park hvor de blant annet tilbyr sandwicher fra stjernekokk og Top Chef-dommer Tom Colicchios sandwichrestaurant “wichcraft”.

Så får vi se hvor lang tid det tar til vi får se SAS i Oslos gater med mat konseptualisert av Eyvind Hellstrøm.

Tags:

Ett svar til “Trendvarsel: Flymat på bakken”

  1. [...] Vi har tidligere skrevet om trenden hvor flyselskap teamer om med stjernekokker for å tilby potensielle passasjerer …. [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test