Tokyo det nye Michelin-mekka!

Michelin-guiden Tokyo

I forbindelse med offentliggjøringen av Michelinguiden 2012 for Tokyo, Yokohama og Shonan har VG en artikkel som fokuserer på det at Tokyo nå har passert Paris både i det totale antall Michelinstjerner så vel som antall restauranter med tre stjerner. Tokyo har nå hele 247 restauranter med en eller flere Michelinstjerner mens Paris “kun” står med 70. I tillegg kan Tokyo skilte med hele 17 restauranter med tre stjerner mens Paris har 10.  Mens Michelin-guuiden for Japan allerede er offentliggjort blir ikke guiden for Frankrike gitt ut før på vårparten neste år.

Restauranten Ryugin i Tokyo med tre stjerner i Michelin-guiden

Ryugin [Bilde: Nihonryori-Ryugin.com]

Tre restauranter var nye tilskudd til Tokyos samling av restauranter med tre Michelinstjerner. Sushi Yoshitake i Ginzea debuterte i Michelin-guiden med et brak og kan skilte med tre stjerner første året restauranten er med mens Ryugin fra Roppongi gikk fra to til tre stjerner. Nytt av året for den japanske guiden er at den er utvidet til også å omfatte Shonan-regionen som befinner seg langs kysten av Sagamibukta. Det er her vi finner den tredje nye japanske trestjerners restauranten Kouan. Alle de tre nye restaurantene lager japansk cuisine og befinner seg i det øvre prissjikte. I følge WSJ er gjenomsnittsprisen for en måltid på Ryugin rundt 30 000 YEN eller rundt 380 amerikanske dollar. Ryugin er forøvrig ranket som den 20. beste restauranten i kåringen til Restaurant Magazine.

Men det er også gode muligheter for å få seg et Michelin-måltid til en langt billigere penge. Michelin-guiden for Japan gir et eget symbol til de restaurantene som tilbyr et måltid til under 5 000 YEN (cirka 370 norske kroner). Ved forrige utgave gjaldt dette 30 % av restaurantene med Michelin-stjerner mens dette antallet har økt til 40 % i guiden for 2012.

Av andre ting som er verdt å merke seg er at Tokyo-restauranten Moranbong som serverer koreansk cuisine fikk to stjerner og dermed blir den første koreanske restauranten som har oppnådd dette. Videre serverer hele 70 % av Michelinrestaurantene i Tokyo, Yokohama og Shonan japansk cuisine, noe som bør dempe de kritikere som mener Michelin kun fokuserer på  fransk matkunst.

Les forøvrig vår guide til Michelin-guiden!

Tags: , ,

Ett svar til “Tokyo det nye Michelin-mekka!”

  1. [...] Vi har tidligere omtalt den nye dokumentaren “El Bulli: Cooking in Progress” som er månedens film hos Cinemateket. De som er opptatt av sushi på aller høyeste nivå kan i tillegg glede seg til dokumentaren “Jiro Dreams of Sushi” som kommer ut på våren 2012. Dokumentaren omhandler den 85 år gamle sushimesteren chef Jiro Ono som er innehaver av den legendariske sushirestauranten Sukiyabashi Jiro. Restauranten har plass til ti stykker og er lokalisert i en t-banestasjon i Tokyo. Restauranten var likevel den første sushirestauranten som oppnådde tre stjerner i Michelin-guiden. Nå har mange Tokyo-restauranter fulgt etter og Tokyo og tilhørende områder  har nå hele 17 rest… [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test