Her er de svenske Michelinrestaurantene for 2011

Sverige ble i Michelinguiden for 2011 tildelt hele 13 Michelinstjerner fordelt på 11 restauranter og er det eneste nordiske landet med to tostjerners restauranter. Nytt innslag i Michelinguiden for Sverige er restauranten Thörnströms Kök i Gøteborg som for første gang oppnådde en stjerne. Under følger en kort presentasjon av alle sveriges Michelinrestauranter.

Mathias Dahlgren Matsalen, 2 stjerner

Denne restauranten som er lokalisert i Grand Hôtel Stockholm serverer gourmetmat med en svensk profil. Forholdsvis liten og intim restaurant med plass til 36 gjester. Drives av Mathias Dahlgren som er en av Sveriges største kokkeprofiler som vant Bocuse d’or i 1997. Matsalen er forøvrig listet som den 25 beste restauranten i verden på Restaurant Magazine sin topp 50 liste.

Frantzén/Lindeberg, 2 stjerner

Åpnet i 2008 av chef Björn Frantzén og konditor Daniel Lindeberg. Stockholmsrestauranten fikk for første gang to stjerner i Michelin i fjor og beholder altså disse. Dette er nok en intim restaurant med kun 26 plasser og fokuset er på moderne cuisine inspirert av internasjonale stjernerestauranter som spanske El Bulli og Londons The Fat Duck.

Mathias Dahlgren Matbaren, 1 stjerne

Dette er bardelen av Mathias Dahlgren sin restaurant og er derfor akkurat som hovedrestauranten lokalisert i Grand Hôtel Stockholm. Mens restauranten har to michelinstjerner er altså bardelen beæret med en egen stjerne. Også her er fokuset på nytolkninger av svensk mat men med en noe mer uformell atmosfære.

Esperanto, 1 stjerne

Stockholmsrestaurant som drives av den svensk-japanske kjøkkensjefen Sayan Isaksson. Isaksson er tidligere medlem av det svenske kokkelandslaget. Åpnet i 2005, fikk Michelinstjerne for første gang i 2008 og har beholdt denne siden. Maten som servers kan best klassifiseres som fransk møter japansk og samtidig inspirert av moderne gastronomi. Sterkt fokus på sjømat.

Fredsgatan 12, 1 stjerne

Den fransk-svenske kjøkkensjefen Danyel Couet er ansvarlig for maten på Fredsgatan 12 i Stockholm. Fokuset er på moderne svensk mat med et internasjonalt tilsnitt men de har også noen klassiske retter på en adskillt meny.

Lux Stockholm, 1 stjerne

Serverer moderne svensk cuisine med sterkt fokus på de aller beste og ferskeste sesongbaserte råvarer. På kjøkkenet står Henrik Norström og Jonas Lundgren som begge har tatt sølv i Bocuse d’Or. Har hatt stjerne i Michelinguiden siden 2004.

Thörnströms Kök, 1 stjerne

Nykommer i Michelinguiden for 2011. Denne Gøteborgsrestauranten serverer moderne svensk cuisine med internajonal inspirasjon.

Kock & Vin, 1 Stjerne

Gøteborgsrestaurant som har sterk fokus på småretter og et meget stort vinutvalg. Har hatt Michelinstjerne siden 2008.

28+, 1 stjerne

Veletablert restaurant lokalisert i Gøteborg. Var den andre Gøteborgrestauranten som noensinne oppnådde en stjerne i Michelinguiden og har hatt denne siden tidlig på nittitallet. Serverer fransk mat med svensk inspirasjon.

Basement, 1 stjerne

Denne Gøteborgsrestauranten drives av kjøkkensjef Gustav Trägårdh som vant det svenske kokkemesterskapet Årets Kokk i 2010. Har hatt sin Michelinstjerne siden 2004. Fokuserer på sjømat. Gjorde om til en mer uformell stil i 2009 men har uansett beholdt sin stjerne.

Sjömagasinet, 1 stjerne

Tradisjonsrik gourmetrestaurant i Gøteborg som åpnet i 1984. Ble drevet av den prisbelønnede svenske kokken Leif Mannerström frem til 2010 da den ble overtatt av den den svenske kokken Ulf Wagner som også er kåret til sveriges beste sommelier. Fokuset er på klassisk gourmettilbredning av fisk og skalldyr med de beste råvarer. Har hatt sin Michelinstjerne siden 1999.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test