Stor guide til gode ferskvare- og nisjematbutikker i Oslo

Mens vi venter på at den store mathallen på 3 500 kvadratmeter skal åpne på Vulkan-tomta på Grünerløkka med et variert spekter av mathandlere og restauranter samlet under samme tak så gir vi deg en oversikt over gode kjøtthandlere, fiskehandlere og andre nisjebutikker du kan finne rundt omkring i Oslo.

 

Slaktere

 

Strøm-Larsen

Strøm-Larsen har solgt kjøttvarer siden 1904 og holder nå til i lokaler i Vogtsgate 53 på Thorsov. Med andre ord har denne slakteren over hundre års erfaring med salg av kjøtt. Stort utvalg av ulike kjøttvarer samt vilt og det de eventuelt ikke skulle ha kan du bestille. De har også et utvalg av selvlagde pølser samt andre bearbeidede kjøttvarer som er klar til å spises.

Strøm Larsens åpningstider:

Mandag – Onsdag: 0900-1700
Torsdag – Fredag: 0900 – 1730
Lørdag: 0900 – 1500

Makwans kjøttsenter

Makwan på Grünerløkka er en slakter som absolutt er verdt et besøk. Her finner du svært gode kjøttprodukter og prisnivået er absolutt akseptabelt. I tillegg så vet de som jobber der hva de driver med og kan gi deg god informasjon om hvor kjøttet kommer fra og hvor lenge siden det er slaktet. Adressen er Herslebs gate 4 A.

Makwans kjøttsenter åpningstider
Man – fre: 10:00 – 20:00
Lør: 10:00 – 19:00

 

Fiskehandlere

 

Fiskeriet

Fiskeriet finner du i Folketeater-bygningen på Youngstorget. Det er lang tradisjon for salg av fisk i dette lokalet ettersom lokalene tidligere var hjem til den legendariske fiskebutikken til Erling Moe som holdt det gående i 75 år før den måtte stenge dørene. Nå har altså Fiskeriet tatt opp igjen arven og du tilbyr salg av fersk sjømat. Det er også en tilknyttet restaurant til butikken som blant annet serverer en svært god fish n chips. En tur til Fiskeriet kan altså fint kombineres med lunch.

Fiskeriet åpningstider
Man – Fre 10.00 – 18.00
Lør 10.00 – 16.00

 

Georg A. Nilsen

Georg A. Nilsen på toppen av Bogstadveien er en av Oslos fineste fiskehandlere og har holdt det gående i over 100 år. Dette er derfor Oslos eldste fiskebutikk. Eierene bak denne butikken drar ut til fiskemarkedene grytidlig vær dag og håndplukker den fineste fangsten til butikken sin. I tillegg finner du også en hummetank i butikken med levende norsk hummer. Stort ferskere og bedre råvarer finner du altså ikke men beviset på at kvalitet koster får du her så vær forberedt på et forholdsvis høyt prisnivå.

Georg A. Nielsen åpningstider
Mandag-fredag 09.00 – 17.00
Lørdag 09.00 – 15.00

 

Fjelberg Fisk & Vilt

Delikatessenforetningen Fjelberg Fisk & Vilt i Bygdøy Alle på Frogner kan ikke skryte på seg like lang fartid som Georg A Nielsen men stedet har likevel en anselig fartstid på hele 95 år. Hovedfokuset ligger helt klart på norsk sjømat og den holder høy kvalitet. Butikken har også et utvalg av viltkjøtt, sauser samt spiseklare delikatesser som tilberedes på stedet.

Fjelberg Fisk & Vilt åpningstider
Mandag – Fredag 9-18
Lørdag 9-15

 

Tjuvholmen Sjømagasin

Tjuvholmen Sjømagasin er nok kanskje mest kjent som en ypperlig sjømatsrestaurant men det er også en fiskebutikk tilknyttet restauranten. Butikken/restauranten er lokalisert på Tjuvholmen alle 14. Butikken selger fersk fisk og skalldyr samt ulikt tilbehør både fra Norge og utlandet. Det er lite å utsette på kvaliteten og prisnivået er slett ikke ille. Ettersom denne butikken er tilknyttet en meget god sjømatsrestaurant er dette stedet for å få gode tips om hvordan du skal tilberede det du kjøper, de som jobber her vet hvordan man lager god sjømat!.

Tjuvholmen Sjømagasin åpningstider
Man – lør: 11.00 – 20.00

 

Laksen

Laksen er nok en fiskebutikk som kan sies å være “old school”. Butikken holder til i Maridalsveien 188 på Thorsov og har holdt til i de samme lokalene siden 1939. Typisk “mom & pop store” med tradisjon for å ha gode råvarer og høyt kunnskapsnivå om det de selger. De som jobber her er også veldig serviceinnstillte og svarer villig vekk på de spørsmål du måtte ha om råvarene som er til salgs. I tillegg til sjømat er det også en del viltkjøtt, spekemat, seterkost samt frukt og grønt å få kjøpt her og de bedriver også catering.

Laksen åpningstider
Tir-Fre: 09:30-17:00
Lør: 09:00-14:00

 

Norfrys Fisk og Fiskemat

Dette er en litt bortgjemt fiskehandler som er lokalisert like nedenfor St. Hanshaugenkrysset i starten av Bjerregaards gate. Butikken fremstår som ganske anonym og grå fra utsiden men på innsiden kan du finne et svært godt utvalg av fersk fisk og annen sjømat og prisene er forholdsvis hyggelige. Hyggelig er også innehaveren som du som oftest finner bak disken og han besitter god fagkunnskap om de råvarene som er til salgs i butikken.

Norfrys Fisk og Fiskemat Åpningstider:
Man – Fre: 10:00 – 17:30
Lør: 10:00 – 15:00

 

Flyvefisken

Denne fiskehandleren finner du midt i Oslo sentrum, nærmere bestemt Lilletorget 1. Firmaet ble etablert i 1928 og får daglig inn forsyninger av fersk fisk og skalldyr. Ingenting å utsette på kunnskapene og serviceinnstillingen på de som jobber her. Prisene er konkurransedyktige mot de fleste andre fiskehandlere i byen. I tillegg til sjømat har Flyvefisken også et utvalg viltkjøtt til salgs.

Flyvefisken åpningstider:
Man-fre: 09:00 – 17:00
Lør: 09:00 – 15:00

 

Delikatessebutikker

 

FLÂNEUR FOOD

En av de desidert beste delikatessebutikkene i Oslo. Butikken ligger på Uranienborg (Niels Juelsgate 51). Fantastisk utvalg av norsk og utenlandsk ost, charcuterie og ferskt kjøtt. Blant sistnevnte finner du kvalitetslam, tørrlagret biff, hel diegris og wagyu biff. I tillegg finner du et utvalg pasta, sauser, brød og butikken fører også produktene til slakter og pølsemaker A.Idsøe.

FLÂNEUR FOOD åpningstider
Man – Fre: 08:00 – 18:00
Lør: 10:00 – 17:00

 

Gutta på Haugen

Gutta på Haugen ligger som navnet hinter til på St. Hanshaugen (Ullevålsveien 45). Deliktassebutikk i italiensk stil med et godt utvalg av frukt og grønnsaker samt ost, salami og andre godaker. Det som også er bra med denne butikken er at de som jobber der innehar en lidenskap for det de selger og snakker gjerne med deg om oppskrifter etc. Prisnivået er forholdsvis høyt og det er så mye godt her at man alltid ender opp med å bruke dobbelt så mye penger som det man hadde tenkt!.

Gutta på Haugen åpningstider
Man-Fre: 8-20
Lør: 8-18
Søn: 10-18

 

Lille Oliven

I likhet med Gutta på Haugen er dette en italienskinpirert delikatessebutikk. Ligger på Bislett, like ved Stensparken (Pilestredet 75C). Her finner du pasta, olivenolje og andre oljer, ulike typer eddik, spekemat og ost av høy kvalitet selv om ikke utvalget er det aller største. Butikken direkteimporter de fleste av varene direkte fra Toscana-området og har således meget god kunnskap om det de selger. Tilknyttet butikken er det også en cafe som serverer italiensk is, bakevarer, ferske påsmurte panini, kaffe etc.

Lille Oliven åpningstider
Man – Ons: 10:00 – 17:00
Tor – Fre: 10:00 – 18:00
Lør: 10:00 – 17:00

 

Frogner Special

Tradisjonsrik delikatessebutikk på Frogner (Bygdøy Alle 56) som har holde tdet gående siden 1926. Flott utvalg av importert ost, charcuterie samt andre delikatessevarer som oljer, belgisk konfekt, kaffe, te, kjeks, gåselever og andelever. I tillegg har butikken en ganske bra kjøttdisk.

Frogner Special åpningstider
Mandag – fredag: 0930 – 1700
Lørdag: 0900 – 1500

 

Skafferiet

Vi holder oss fortsatt på Frogner, nærmere bestemt Elisenbergveien 7, hvor vi finner den flotte kolonial/delikatessebutikken Skafferiet. Meget flott utvalg av frukt og grønt samt et godt utvalg av tørrvarer, våtvare, krydder, sauser etc. Å besøke Skafferiet er litt som å gå tilbake i tiden da kolonialhandlene regjerte dagligvaremarkedet i Oslo. Hyggelig betjening og også åpent på søndager.

Skafferiet åpningstider
Man-Søn: 10:00-22:00

 

Fromagerie

Ostebutikk i klassisk fransk stil som er lokalisert like nedenfor Majorstuakrysset (Valkyriegata 9). Her finner du et bredt utvalg lokale og importerte oster men hovedvekten ligger naturlig nok på franske oster. I tillegg har denne butikken et utvalg charcuterie samt fersk kjøtt som for eksempel Wagyu fra New Zeeland, Chianina fra Italia og Côte de Boeuf fra Frankrike. I tillegg fører butikken pølser fra pølsemaker A.Idsøe. Fromagerie holder også søndagsåpent. Flott butikk men servicenivået kunne vært bedre de gangene vi har vært innom her.

Fromagerie åpningstider
Man – Fre: 10:00 – 18:00
Lør: 10:00 – 17:00
Søn: 12:00 – 17:00

 

Hotel Havana

Denne delikatessebutikken ligger på Grünerløkka (Thorvald Meyers gate 36). Her finner du kvalitetsvarer innenfor oster, pateer, spekemat, kjøtt, fisk samt brød levert av Åpent bakeri. Butikken åpent dørene i 2000 men har siden renovert lokalene og har nå større plass og har nå også et kjøkken som produserer ferdigretter, salater, sauser og dressinger. Lokalene har også sitteplasser hvis man vil nyte det som produseres her på stedet. Anbefales sterkt.

Hotel Havana åpningstider
Man-lør: 10:00-18:00
Søn: 12:00-17:00

 

Birkelundens lille franske ostebutikk

Forholdsvis liten oste- og delikatessebutikk på Birkelunden (Thorvald Meyersgate 27). Som navnet tilsier er det franske oster som er hovedfokuset her og butikken importerer selv franske kvalitetsoster direkte. Har et godt utvalg av økologiske produkter. De som jobber her har høy fagkunnskap om hvordan du bør benytte deg av osten og hva de passer sammen med, også når det kommer til hvilken vin som passer. Birklundens lille franske ostebutikk kan også by på crepes i et titalls ulike varianter (bøte søte og salte). De har også skjenkebevilgning og avholder ost- og vinkveld hver kveld, fra tirsdag til lørdag, fra kl.19.00.

Birkelundens lille franske ostebutikk åpningstider
Man – fre: 11:00 – 19:00
Lør: 11:00 – 18:00
Søn: 12:00 – 18:00

 

Mat & Mer

Mat & Mer på Bjølsen (Bergensgata 2) er en kombinert cafe og delikatessebutikk. Forholdsvis bra utvalg av oster, skinker og fransk brød. Når det gjelder oster har Mat & Mer et imponerende utvalg av norske oster fra mange ulike nisjeleverandører. Eksempler på andre ting du finner her er et godt utalg olivenoljer og belgiske sjokoladeprodukter samt et stort utvalg av fersk kaffe. Positivt er det også at butikken har forholdsvis lang åpningstid også på søndager.

Mat & Mer åpningstider
Man-tor: 11:00 – 22:30
Fre-lør: 11:00 – 00:30
Søn: 11:00 – 21:00

 

Asiatiske butikker

 

Chili Lavpris

Vietnamesisk marked på St. Hanshaugen (Møllergata 34). Flott utvalg av asiatiske grønnsaker med hovedvekt på grønnsaker som er mye brukt i vietnamesisk mat. Du finner også et stort utvalg av nudler, ris, sauser og andre asiatiske ingredienser her og prisene er lave. Perfekt sted når du skal lage en eller annen vietnamesisk oppskrift som lister opp ingredienser du garantert ikke finner i kjedebutikkene.

 

A Food Market

Ligger i Oslo sentrum, nærmere bestemt Osterhaugsgate 8. Kan skilte med et imponerende utvalg av asiatiske ingredienser som for eksempel asiatisk frukt, grønnsker og urter. Har også mange typer kjøtt og fisk i frossen tilstand som man ikke finner ellers. Velegnet sted å gå på matoppdagelsesferd.

TT Supermarked

TT Supermarked ligger i Torgata 26 og har det meste av asiatiske ingredienser over et forholdsvis stort omeråde. Imponerende utvalg frukt og grønt. Meget hyggelig betjening som hjelper og veileder når litt forvillede nordmenn skal navigere gjennom det som for oss er ukjente ingredienser og råvarer.

 

Bakerier

 

Åpent Bakeri

Åpent Bakeri har fire bakerier/cafeer i Oslo, Inkognito Terrasse 1 (deres første butikk), Åsengata 42, Damplassen 24-25 og Parkveien 27. Åpent Bakeri sin filosofi er å bruke mindre maskinkraft og mer menneskelig kraft i bakeprosessen og lange liggetider på deigene samt det å unngå bruk av tilsetninger og fettholdige produkter. Resultet er bakevarer som har god holdbarhet, smak og farge. Skillingsbollene og focciaen deres er blant våre favoritter.

 

Bjølsen Bakeri og Grünerløkka Bakeri

Bjølsen Bakeri i Bergensgata 12 og Grünerløkka Bakeri i Thorvald Meyersgate 72 B drives av de samme innehaverne og er meget gode bakerier som fokuserer på bærekraftig og ærlig bakst. Baker ferskt steinovnsbakt brød alle dager i uka. Også flott utvalg av landbrød, rugbrød og gjærbakst samt en rekke andre bakervarer. Bruker norsk organisk mel som basis for det som bakes.

 

Frukt og grønt

Oslo har etthvert fått mange gode nisjebutikker som spesialiserer seg på frukt og grønt. Disse butikkene leverer en kvalitet som er langt bedre enn i kjedebutikkene fordi innehaverne hver morgen håndplukker varene sine fra frukt- og grøntmarkedet på Økern og kvalitetskontrollerer på denne måten alle varer som kjøpes inn. Når disse nisjebutikkene i tillegg ofre operer med et bredere utvalg og en lavere pris enn kjedebutikkene så er valget enkelt. Disse butikkene finnes nå i de fleste urbane nabolag i Oslo så det er bare å støtte opp om sin lokale forhandler. Gode eksempler på slike butikker er Sultan Marked på Grünerløkka (Helgesens gate 18) og Grønlandstorg Frukt & Grønt på Grønland (Smalgangen 1).

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test