Romantiske restauranter i Oslo

En guide til romantiske restauranter i Oslo

Bilde: Akersberget.no

Her er et knippe romantiske restauranter i Oslo som bør vurderes dersom du skal feire Valentines Day, bryllupsdag, fri eller bare ha en koselig kveld med kjæresten.

Grefsenkollen Restaurant (gjenomsnittlig anmelderscore 5/6)

Bilde: Grefsenkollen.no

Grefsenkollen kan med sine 850 meter over havet by på en virkelig flott utsikt over Oslo samt et stilig innredet restaurantlokale som mikser det gamle med det nye. I tillegg kommer maten som ligger helt opp mot Michelin-klasse selv om restauranten foreløpig ikke har blitt tildelt den æren. Menyprisene på Grefsenkollen ligger på 8-retter til 1050,-, 5-retter til 745,- samt 3-retter 495,-.

Markveien Mat og Vinhus (gjenomsnittlig anmelderscore 4/6)
Denne gourmetrestauranten på Grünerløkka har holdt det gående siden 1986. Intim og hjemmekoslig innredet restaurant. Mye gode norske råvarer på menyen som for eksempel norsk marmorert ytrefilet og and fra Holte Gård. Du kan bestille A la carte og hovedrettene ligger på mellom 245-318. I tillegg har restauranten en 10-retters smaksmeny til 695,-.

Brasserie Blanche (gjenomsnittlig anmelderscore 4,75/6)
Nok en gammel traver på Oslos restaurantscene er Brassiere Blanche som har holdt det gående siden 2005 på hjørnet av Hegdehaugsveien og Josefinesgate. Interiøret og belysningen bidrar til en avdempet og rustikk atmosfære. Menyen her består av klassisk fransk brasseriemat. Hovedretter fra 205-280, treretters for 425 og femretters for 565.

Klosteret (gjenomsnittlig anmelderscore 4/6)

Bilde: Klosteret/facebook

Det er vanskelig å lage en liste over romantiske restauranter og ikke nevne Klosteret. Restauranten som holder til i et kjellerlokale i Fredensborgveien har lenge rettet seg inn mot par som ønsker en romantisk stund sammen. Nesten all belysning i lokalet kommer fra hundrevis av levende lys. Den rustikke innredningen og mursteinsveggene bidrar til klosterfølelsen. Hovedrettene ligger her på mellom 265-295 A la carte og du får også en 5-retters meny til 595,.

Smia Galleri (gjenomsnittlig anmelderscore 4,5/6)
Hyggelig restaurant på Vålerenga med særpreg. Holder til i en restaurert smie og drives av et kunstnerpar noe som også interiøret bærer preg av med mye brukskunst. Maten har fransk inspirasjon men basert på norske råvarer og hovedrettene er hyggelig priset under 250 kr. Du får også en 4 retters til 465 eller 5-retters til 525.

Restaurant Bagatelle (gjenomsnittlig anmelderscore 4.5/6)
Bagatelle holder fortsatt et høyt nivå etter at Hellstrøm forlot restauranten med chef Höglander bak grytene. Sesongbasert og kortreist mat. Stilig innredet med kunstverk av norske og internasjonale kunstnere. På Valentine’s day tilbyr Bagatelle en egenkomponert syv-retters Valentines meny  (1150,-). Ellers ligger 4-retteren på 650,- og 8-rettern på 1250,- og du kan også bestille A la carte.

Akersberget (gjenomsnittlig anmelderscore 4,75/6)
Nederst i Telthusbakken ligger Akerberget i et 250 år gammelt rødt trehus. Innenfor finner du en lavloftet spisestue med en herlig peis i baren. I tillegg er det mye flott kunst på veggene her og denne kunsten kan du også kjøpe dersom du skulle ønske det. Hovedrettene A la carte ligger på 265-325. Restauranten har også en omfattende ølmeny. På Valentines dagen har Akerberget to ulike Valentines-menyer for 550,- inkl. aperitiff, 3-retters meny, kaffe og petit fours.

Mares Brasserie og vinbar (gjenomsnittlig anmelderscore 5/6)
Sjømatsrestauranten Mares Brasseri er en forholdsvis intim restaurant med en herlig atmosfære. Stilig og moderne innredet med beige farger og fotografier på veggene. Her servers sjømat basert på de ypperste råvarer tilberedet med franske teknikker. Har en forholdsvis liten A la carte meny hvor hovedrettene ligger på 250+, i tillegg får du 4-retter for 525 mens 7-retters ligger på 765.

Tags:

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test