Restauranter i London som vi anbefaler

Vi anbefaler restauranter i London

Bilde. antony_mayfield/flickr

Den kjente matkritikeren Jay Rayner hadde nettopp en anmeldelse av den nyåpnede London-restauranten Novikov. Restauranten drives av Arkady Novikov som har 50 restauranter i hjemlandet Russland og er på godfot med Vladimir Putin sjøl. Å si at restauranten fikk totalslakt er å underdrive, Rayner var i sjelden form med sitater som

“you are in the huge windowless Italian restaurant, denoted by bits of wrought iron, faux rustic chandeliers, a huge open kitchen with meat-hanging cabinets, and the bash and clatter of music so loud I feel it in my prostate gland”

og ikke minst perler som

This is generally very, very bad: prices that knock the wind out of you and moments of cooking so cack-handed, so foul, so astoundingly grim you want to congratulate the kitchen on its incompetence.

Novakov er derfor i følge Rayner et nytt lavmål i en by som har et spesielt talent for å åpne hatefulle og smakløse restauranter. Dette bringer oss til hovedpoenget i denne artikkelen, nemlig åtte restauranter i London som vi trygt kan anbefale som veldig veldig bra. Skal du reise til London bør du derfor sjekke ut en eller flere av disse.

Josè
Adresse: Bermondsey St St, Camberwell, Greater London SE1 3, UK
Telefon: 020 7403 4902

En restaurant lokalisert litt utenfor allferdsvei da den ligger i Bearmondsey i Greater London. Er du i humør for tapas er den likevel verdt en omvei, fantastisk tapas. Restauranten er liten og blir fullpakket hver kveld. Her tas det heller ikke mot reservasjoner så vær tidlig ute. Kjøkkensjefen Jose Pizarro har også flere andre spanske restauranter i London og er kjent for å være “the real deal”.

Hedone Restaurant
Adresse: Chiswick High Rd Rd, Hounslow, Greater London W4 5, UK
Telefon: 0208 747 0377

Historien til den svenske kjøkkensjefen Mikael Jonsson er noe spesiell. Han er utdannet kokk fra Sverige men valgte å forfølge en advokatkarriere istedenfor og etablerte seg i Monaco. Matinteressen sovent likevel aldri og han var en ivrig matblogger på si helt til han igjen bestemte seg for å åpne en restaurant i London. Kritikere referer til Hedone som en av de mest interessante restaurantene som har åpnet i London i senere tid og Englands National Restaurant Awards kåret den til en restaurant å følge med på i tiden fremover. Her tilbys kun en fire- (440 kr), fem- (530 kr) eller sjuretters meny (665) og maten kan kategoriseres som globalt inspirert moderne cuisine med et nærmest tvangsmessig fokus på å få tak i de beste ingrediensene og la de skinne mest mulig.

Koya

Koya.co.uk

Adresse: Frith St t, Westminster, London W1D 4, UK
Telefon: 020 7434 4463

Liten Japansk nuddelrestaurant som serverer mat en fantastisk rimelig pris med tanke på hva du får servert. Det er derfor bare rett og rimelig at denne restauranten fikk en “Bib Gourmand” fra Michelinrestauranten i fjor. Restauranten ligger i Soho-distriktet og tar ikke reservasjoner.

 

Roganic Restaurant
Adresse: Blandford St t, Paddington, Greater London W1U 3, UK
Telefon: 020 7486 0380

Den første London-restauranten til Simon Rogan som fra før driver den kritikerroste restauranten L’Enclume i Cumbria (en Michelinstjerne). Oppskriften er den samme med mye organisk og selvinhøstede ingredienser. 6 retters meny til cirka 500 kroner og 10 retters smaksmeny til rundt 700. I tillegg kan du få en tre retters lunchmeny til 250 kroner.

Pollen Street Social
Adresse: Pollen St , Westminster, London W1S 1, UK
Telefon: 020 7290 7600

Drives av Jason Atherton som tidligere jobbet under Gordon Ramsay. Restaurantkritikerene har hyllet denne restauranten for dens kule design og lekefulle men godt gjennomførte mat. Ligger i Westminister og dette er et bra sted å bare slenge innom for noen drinker og noen få tapas så vel som et fullverdig måltid. Tapas fra 35-110, hovedretter fra 200-600.

Elliot’s
Adresse: Stoney St t, Camberwell, Greater London SE1 9, UK
Telefon: 020 8980 0030

Også litt utenfor allfarvei i London’s Borough Market. Moderne og uformelt sted som serverer småretter sentrert rundt en eller to ingredienser. Mange av ingrediensene skaffer restauranten fra Borough Market, et marked som har røtter helt tilbake til 1300-tallet. Også vinlisten her er interessant med viner fra mindre vingårder med et spesielt fokus på organisk vin samt øl fra mange mindre engelske bryggerier. Både mat og drikke er rimelig priset her.

Medlar Restaurant
Adresse: King’s Rd Rd, Kensington, Greater London SW10 0, UK
Telefon: 020 7349 1900

Medlarrestaurant.co.uk

Flott strøksrestaurant i Kensington med rimelige fastprismenyer både til lunch (3 retter 230kr) og middag (3 retter 350). Baserer seg på sesongriktige ingredienser fra Storbritannia og Europa forøvrig tilberedt etter franske teknikker. Først og fremst fokus på maten uten pretensiøsitet eller overpresentasjon.

St. John Hotel
Adresse: Leicester St , Westminster, London WC2H 7, UK
Telefon: 020 3301 8069

Dette er ikke din typiske hotellrestaurant men mer en restaurant som også er hotell. Drives av den kjent engelske kjøkkensjefen Fergus Henderson. Ligger i Leicester Street og er et velegnet sted for både frokost, lunch og middag. Mye typisk engelske ingredienser som due, hare og roastbiff. Og velger du å bo her kan alt bringes opp som room service!

 

Tags:

2 svar til “Restauranter i London som vi anbefaler”

  1. [...] Gardermoen for å drikke hipster-kaffe? [RB] Noen frokostblandinger kommer i dessertkatagorien [DB] Åtte anbefalte restauranter i London [...]

  2. PrestonX says:

    I must say you have hi quality posts here. Your
    posts can go viral. You need initial boost only. How to get massive traffic?
    Search for; Murgrabia’s tools go viral

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test