Restauranter i New York du bør teste under NYCs Restaurant Week (eller uansett når du reiser)

Vår guide til gode restaurantvalg under New York sin restaurantuke

Dersom du skal til New York den nærmeste tiden er du heldig ettersom New York avholder “Restaurant Week” for 20 år på rad i perioden 16 januar til 10 februar (ikke lørdager og søndager). Restaurantuken er dermed ikke en uke men hele 20 dager. I denne perioden vil en haug av restauranter tilby fastlagte treretters lunchmenyer for 24 dollar og treretters middagsmenyer for 35 dollar (men ofte flere valg til hver rett). Over 300 restauranter deltar og du kan se en fullstendig liste over alle restaurantene som deltar her. Med så mange restauranter er det ikke lett å vite hvem man skal gå for så vi har valgt ut et knippe av de New York restaurantene som deltar. Disse restaurantene kan vi anbefale på det sterkeste. Et besøk til en eller flere av disse restaurantene i New York er nærmest et must uavhengig av når du reiser men med lunchmenyer til under 150 kroner og middag til i overkant av 200 gir de en helt fantastisk verdi for pengene.

Boulud Sud
Franksmannen Daniel Boulud er et kjent navn på amerikas restaurantscene med en rekke restauranter og bistroer. På Boulud Sud har Boulud latt seg inspirere av smaker fra middelhavet. Restauranten er lokalisert på 20 West 64th Street mellom Broadway og Central Park West og ligger dermed like ved Lincoln Center. I anledning restaurantuken tilbys en lunchmeny som du finner her.

Maialino
Maialino på 2 Lexington Ave (SoHo distriktet) er en romerskinspirert trattoria. Restauranten ligger inne i Gramercy Park Hotel. Kjøkkensjef Nick Anderson har latt seg inspirere av klassiske retter fra Roma og benytter sesongriktige og lokale økologiske ingredienser. Interiøret er designet av den kjente interiørdesigneren David Rockwell. Under restaurantuken tilbyr Maialino en lunchmeny med en rekke valgmuligheter. Gå for et av pastavalgene til hovedrett, det vil du ikke angre på!. Menyen finner du her.

Lure Fishbar

Bilde: Lure Fishbar
Lure Fishbar er en hyggelig restaurant som ligger på 142 Mercer st i SoHo distriktet. Du bør ikke la deg lure av navnet. Restauranten har riktignok mye bra sjømat på menyen (blant annet en solid sushimeny) men kan også kunsten å servere en god biff. I tillegg lager restauranten det som må være en av New York’s beste hamburgere. Lure tilbyr både lunch- og middagsmeny under Restaurant Week og du har flere alternative retter å velge mellom til forrett, hovedrett og dessert. Menyen finner du her.

Benoit
Alain Ducasse bør være et kjent kokkenavn for de fleste som er glade i god mat. Den franske kjøkkensjefen driver en rekke restauranter og ble den første som oppnådde 3 Michelinstjerner for sine restauranter i tre ulike byer. Hans restaurant Benoit i Midtown av New York (60 West 55th street) er en uformell fransk bistro uten noe fiksfakseri. Her får du autentiske versjoner av bistrofavoritter som coq au vin, cassoulet og escargots. Restauranten har også en stilig bar med bra utvalg av godt lagde cocktailer og hors d’oeuvres. Lunchmenyen for restaurantuken er dessverre ikke tilgjengelig på nett men du kan se den ordinære menyen her.

ESCA
I samme område som Benoit ligger også restauranten ESCA (402 West 43 street). Denne sjømatsrestauranten er av ypperste kvalitet og er et meget godt valg dersom du er på jakt etter et rimeligere alternativ til trestjernersrestauranten Le Bernadin. Restauranten er et samarbeidsprosjekt mellom Dave Pasternack (James Beard award vinner), den kjente Mario Batali (James Beard award vinner samt kjent fra TV-serien Iron Chef) og restaurantøren Joe Bastianich (kjent fra Master Chef USA). Denne restauranten har fått høyeste karakter fra New York Times og fokuset ligger altså på sjømat tilberedt etter italienske prinsipper. Under restaurantuken serverer restauranten en lunchmeny som du finner her.

Red Rooster

Bilde: Samuelssongroup.com
Kjøkkensjef Marcus Samuelsson er et av de hotteste navnene på den amerikanske restaurantscenen akkurat nå. Hans spesielle bakgrunn som halvt svensk og halvt etiopisk har gitt han en unik og spennede tilnærming til matlagning. Samuelsson har også vunnet flere James Beard Awards og har skrevet kokebøkene “Aquavit and the New Scandinavian Cuisine” (2003), “The Soul of a New Cuisine” (2006) og “New American Table” (2009). Han TV-opptredner på “The Next Iron Chef” og ikke minst seieren i “Top Chef Masters” har bare bidratt til å sementere hans posisjon. På Red Rooster serverer han noe som best kan beskrives som global soul food. Red Rooster ligger i Harlem (310 Lenox ave mellom 125th og 126th street). Her finnes en stor restaurant, en frokostcafe, matbutikk og en bar formet som en hestesko. Under restaurantuken serveres en lunchmeny, du finner menyen under “Restaurant Week” her.

Tags:

Ett svar til “Restauranter i New York du bør teste under NYCs Restaurant Week (eller uansett når du reiser)”

  1. [...] for ingrediensenes opphav [Aftenposten] Glem lavkarbo, det er grovkarbo som gjelder [Aftenposten] Disse restaurantene i New York er et must å besøke [...]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test