Restaurantdesign og komfort

Crosby Street Hotel, New York [Bilde: Crosbystreethotel.com]

Curbed har intervjuet den britiske interiørdesigneren Kit Kemp som står bak interiørdesignet til Firmdale Hotels og deres restauranter i London og New York. Av restaurantrelaterte spørsmål får Kitson blant annet spørsmål om de samarbeider tett med kjøkkensjefene når restaurantene skal innredes noe hun bekrefter. Men hun sier samtidig at hun har sterke formeninger om alt fra hvordan maten blir servert, presentert, hva den blir servert i osv.

Kitson mener videre at restaurantene ikke nødvendigvis drar nytte av kjøkkensjefer med store navn og et tilhørende massivt ego. Hun er tilhenger av brasseriestilen med friskere mat og mer rene smaker. Kitson mener videre at lysettingen i restauranten er av avgjørende betydning (“jeg liker ikke lyssetting som fremhever menns skallethet”) og avslører videre en negativ holdning til smaksmenyer. Kitson vil heller ha 3-4 gode retter og ikke 14 og uttaler at hun ikke “trenger sneglegrøt”.

I designet av stoler er komfort svært viktig. I New York-restauranten har de brukt kokt ull som materiale for stolene. De har videre et 1950-talls tema over lampene, tapet og diverse artifakter som telefoner. De bruker også grønn filt for skape den riktige akustikken i rommet. Kitson er også begeistret for dempet belysning og levende lys, noe som gir en fantastisk atmosfære.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test