Restaurant Magazine intervjuer Maaemo-chef Esben Holmboe Bang

[Bilde: Maaemo.no]

Restaurant Magazine som står bak den prestisjefyllte årlige kåringen av verdens 50 beste restauranter (vunnet av den danske restauranten Noma de to siste år) har nylig intervjuet Esben Holmboe Bang som er chef på den heløkologiske restauranten Maaemo.

Maaemo som åpnet opp like før nyttår i Schweigaards gate har mange likhetstrekk med danske Noma. Fokuset ligger på økologiske og kortreiste råvarer tilbredet med respekt for norske tradisjoner samtidig som man fokuserer på innovative teknikker.

Holboe Bang påpeker at restaurantprosjektet oppstod som en slags motvekt mot den franske dominansen blant norske gourmetrestauranter og ønsket å skape noe mer personlig som i større grad reflekterte Norge som land samt folket og naturen. Restauranten er innredet etter et tradisjonelt skandinanisk design for å intensifisere denne indentiteten.

Av planer for fremtiden nevner Bang at det foreligger planer i økende grad dyrke egene råvarer men han peker også på at deres eget nettverk av lokale bønder blir større og større og dette øker deres egen forståelse av hvordan jorda kan utnyttes optimalt. Håpet er at dette kan hjelpe til å øke forståelsen av den norske naturen og klima som igjen vil øke selvforståelsen og utvikle den norske identiteten.

Norge hadde ingen restauranter med på Restaurant Magazine sin kåring av verdens beste restauranter i år men dette kan være et tegn på at vi kan vente oss noe mer av neste års kåring og Maaemo er nok også svært aktuelle for en om ikke to stjerner når Michelin-guiden kommer neste år. Den rutinerte matbloggeren Nordic Nibbler har besøkt Maaemo hele fire ganger siden restauranten åpnet og mener restauranten kan måle seg mot hvilken som helst restaurant i verden.

Les flere anmeldelser av Maaemo her.

Ett svar til “Restaurant Magazine intervjuer Maaemo-chef Esben Holmboe Bang”

  1. [...] klasse. Og det kan virke som om resten av verden er i ferd med å merke seg Maaemo, i november ble Holmboe Bang intervjuet av Restaurant Magazine som står bak kåringen av verdens 50 beste restauran…. Her bør Michelin-inspektørene kjenne sin besøkelsestid i 2012. For de som har lyst å booke [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test