Restaurant innenfor restauranten

Flere topprestauranter har etterhvert utviklet et konsept hvor de plasserer en liten (og mer eksklusiv) restaurant innenfor en større restaurant. Dette konseptet må ikke forveksles med “chambre separèe” som kun er et adskillt del av restauranten ment for grupper som ønsker en litt mer privat setting samtidig som de bestiller fra den vanlige à la carte-menyen. I restaurant innenfor restauranten tilbys en helt annen meny, som oftest kun en smaksmeny med mange retter (prix fix, altså til fastpris) som skal være det mest innovative og beste som kokken har å by på.

En som har vært med på å utvikle dette konseptet er den spanske kokken Jose Andres med restauranten “minibar” som er lokalisert i 2 etasjen i restauranten Cafe Atlantico i Washington. “minibar” har kun seks plasser og serverer en fastlagt avant garde meny på mellom 25 – 30 retter innenfor matsjanger som ofte refereres til som “molekylær gastronomi”. Andres har tatt dette konseptet videre med restauranten “e” som ligger innenfor hans restaurant Jaleo i Las Vegas. Denne restauranten har åtte plasser  rundt et lite bord bakerst i restauranten Jaleo og reservasjoner kan kun gjøres per epost. Her får man 18-retter med vin inkludert tips for 250 dollar. Bloomberg har testet restauranten og fikk blant annet servert sangria sorbet som lages ved hjelp av flytende nitrogen og  norsk hummer med “roseluft” (en enda lettere mer avansert form for skum) med koranderøl.

Mye tyder på at Terje Ness statser på et lignende konsept for sitt nye restaurantkompleks ved Aker Brygge hvor planen er å bygge en stor restaurant i første etasje og en mindre restaurant med 35 plasser i andre etasje. Her skal Ness bruke det beste av det beste hva angår råvarer og statse på å oppnå to Michelinstjerner.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test