Oslo får mathall i 2012

[Bilde: malte.mathiszig/Flickr]

Vi har tidligere skrevet om treneden med mathaller. Et kroneksempel finner vi i Harrods London hvor man kan kjøpe og spise det ypperste av mat fra alle verdenshjørner. Mathaller etter lignende modell finner vi også i Stockholm og Helsinki. I tillegg vil det åpne en ny mathall i København i august.

Nå melder Aftenposten om at også Oslo skal få sin mathall. Planen er å bygge en slik hall på Vulkan-tomten på Grünerløkka. Bygget skal være 3300 kvadratmeter stort over tre etasjer med kurs, marked og servering. Konseptet man legger seg på er at det skal være kvalitet men samtidig tilgjengelig for allmennheten. Eiendomsutvikler Aspelin Ramm uttaler til Aftenposten at det “ikke skal være fisefint” men et tilbud til alle som et interessert i mat samt deres familier. Det må derfor ikke nødvendigvis være kortreist eller økologisk mat.

Dette tyder på at konseptet vil skille seg fra mathaller som Harrods i London eller Østermalmshallen i Stockholm som har et svært strengt kvalitetsfokus. Et slikt konsept tror derimot Ramm ikke har levedyktighet i Norge som mener de bør satse på et bredt spekter av aktiviteter og leverandører. Faren blir da at man vanner ut dette konseptet som en mathall innebærer og det vil ligne for mye på et helt vanlig kjøpesenter. Ramm ser for seg et del faste utsalg i første etasje av mathallen samt arealer med utsalg som varierer med sesong. Ut over det nevner han aktiviteter som pizzabaking for barneselskap, kvalifisering til Bocuse d’Or, kokkekurs osv. Han mener kokkene må ut av kjøkkenet for å promotere og synliggjøre yrket slik at rekrutteringen bedres.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test