Omfattende regnskapsjuks blant Oslo-restauranter

Regnskapsjuks blant Oslo-restauranter

Bilde: Paul Lowry/flickr

Aftenposten omtaler i dag at hele 135 av 250 kontrollerte spisesteder er tatt i en kontroll foretatt av Skatt Øst rettet mot restauranter, kafeer og gatekjøkken i Oslo. Samtidig er flere grove tilfeller av regnskapsjuks fortsatt under etterforskning.

Gjøran Sæther som er adm dir i Fursetgruppen som står bak ti restauranter i Oslo, blant annet Lofoten Fiskerestaurant, Grilleriet og Argent Fine Dining, uttaler til Aftenposten at det er urettferdig å måtte konkurrere mot restauranter som driver på den måten. Sæther presiserer videre at restauranter som driver med svart omsetning som oftest også jukser på andre måter, for eksempel ved å kjøpe inn smuglerkjøtt og innsmuglet alkohol, betaler ansatte svart og bryter arbeidsmiljøloven. Han mener derfor det er viktig med slike storkontroller for å få rensket opp i bransjen.

Avdelingsdirektør Schanke Funnemark i Skatt Øst mener det er urovekkende at det dokumenteres regnskapsjuks i såpass stor skala og at dette fører til en uheldig konkurransesituasjon for de seriøse aktørene. Hun sier at Skatt Øst vil fortsette å holde fokus på restaurantbransjen. De som blir tatt i regnskapsjuks blir også rapportert til Næringsetaten i Oslo Kommune og tatt inn i vurderingen når disse restaurantene skal søke om fornying av skjenketillatelse.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test