Nyetableringer i restaurantoslo

Lille Asia er ny asiatisk restaurant på Majorstuen

Bilde: Lilleasia.no

Denne våren byr på noen spennende nyetableringer blandt Oslos restauranter og trenden heller klart i retning av det asiatiske kjøkken.

Sult 2

Åpner i gamle Elvebredden i DogA – Norsk Design- og Arkitektursenter ved Akerselven på Grünerløkka (Hausmanns Gate 16, 0182 Oslo). Drives av Jonas Braad med erfaring fra blant annet Strand Restaurant samt kjøkkensjef Michael Lunga med erfaring fra blandt annet spanske El Bulli, Baltazar og Pascal. Restauranten fokuserer på norske mattradisjoner i moderniserte former. Man skal også kunne spise og drikke god vin til uten at det skal koste skjorta.

Jonas Braad sier til Aftenposten at Sult-navnet forplikter. Sult holdt det gående i 15 år (stengte i fjor). Dette skal bli en ny versjon hvor det i tillegg til hyggelig priset  mat og vin satses på en uformell stemning. Det skal også være rom for bare komme å ta seg et glass vin i baren. Det blir en åpen kjøkkenløsning ut mot gjestene. Lunchserveringen på Sult 2 åpnet 13 januar mens restauranten åpner for fullt 17 januar.

SüdØst Asian Crossover

Spennende satsning fra samme menneskene som står bak kvalitetsrestauranter som Dinner og Nodee. Åpner i de gamle lokalene til SüdØst nederst på Grünerløkka og konseptet er som navnet tilsier europeisk – asiatisk fusion. Åpningsdato er ikke bestemt men daglig leder Matthias Saers indikerer til Aftenposten at stedet vil åpne i januar eller februar.

Lille Asia

Har åpnet i Hegdehaugsveien 31 i de gamle lokalene til Havanna Club. Fokuset her ligger på sushi samt andre panasiatiske retter. Du kan lese anmeldelser av Lille Asia her.

Asiatisk restaurant i Le Canards lokaler

Vi har tidligere omtalt stengningen av Michelinrestauranten Le Canard. Det foreligger planer om å åpne en thairestaurant i lokalene men hverken meny eller mat er visstnok bestemt enda. Investorene sier til Aftenposten at de ser for seg at en realistisk åpningsdato er midten av april.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test