Noma kåret til verdens beste restaurant igjen!

 

[Bilde: tomislavmedak/Flickr]

Københavsrestauranten Noma ble igjen kåret til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine i kåringen som akkurat ble offentliggjort i London. Rene Redzepi tok i mot prisen og takket direkte til sitt team som fulgte med i København på live stream. Redzepi var svært rørt over å ha blitt tildelt prisen igjen og sa at de satset på å gjøre det igjen for tredje år på rad.

Redaktør for Restaurant Magazine William Draw åpnet prisutdelingen med å svare på noe av den kritikken som har kommet mot kåringen. Drew påpekte at dette er en liste utarbeidet av og for restaurantbransjen. Han sa videre at de ikke sier at listen er fullstending eller hundre prosent objektiv da enhver spiseopplevelse av natur vil være subjektiv. Men han mener at kåringen er demokratisk og rettferdig og gir et innblikk i kontemporær smak og hva som er å anse som en enestående spiseopplevelse akkurat nå.

Av andre nordiske innslag har vi den finske restauranten Chez Dominique på 35. plass (ned fra en 23 plass i 2010). Mathias Dahlgrens Matsalen/Matbaren som i fjor kom på en 25. plass har imidlertid fallt ut av listen. Norge fikk heller ikke i år noen restauranter med blant de 50 beste.

Topp 10-listen

1.Noma (Danmark, chef Rene Redzepi)

2. El Celler De Can Roca (Spania, chef  Joan Roca)

3. Mugaritz (Spania, chef Andoni Aduriz)

4. Osteria Francescana (Italia, chef Massimo Bottura)

5. The Fat Duck (Storbritannia, chef Heston Blumenthal)

6. Alinea (USA, chef Grant Achatz)

7. D.O.M (Brazil, chef Alex Atala)

8. Arzak Restaurant (Spania, chef Juan Mari Arzak)

9. Le Chateaubriand (Frankrike, chef Inaki Aizpitarte)

10.Per Se (USA, chef  Thomas Keller)

Du kan se den fullstendige listen her.

I tillegg til listen over de 50 beste restaurantene kåres en restaurant som er på vei oppover og man bør holde øye med. Denne prisen kalt “the one to watch award” gikk i år til stockholmsrestauranten Franzen/Lindeberg. Denne restauranten fikk også to stjerner i Michelinguiden i år og bekrefter den sterke posisjonen til svensk gastronomi for tiden.

Prisen for verdens beste kvinnelige chef gikk til franske Ann Sophie Pic som har vært kjøkkensjef på  restauranten Le Maison Pic i over 15 år og oppnådd tre stjerner i Michelinguiden siden 2007.

Hedersprisen “Lifetime Achievement Award” gikk til Juan Mari Arzak, innehaver av Arzak restaurant. Arzak var den første spanske kokken som vant tre Michelinstjerner og har vært av stor betydning for spansk cuisine.

I tillegg kårer alle kokkene som har havnet på listen foregående år sin “peer award” og denne gikk i år til spanske Massimo Bottura som er kjøkkensjef på restauranten Osteria Francescana.

Vi kommer tilbake med en nærmere presentasjon av de ti beste restaurantene.

3 svar til “Noma kåret til verdens beste restaurant igjen!”

  1. [...] hadde ingen restauranter med på Restaurant Magazine sin kåring av verdens beste restauranter i år men dette kan være et tegn på at vi kan vente oss noe mer av neste års kåring. Den rutinerte [...]

  2. [...] Foodstory.no Københavnsrestauranten Noma som i 2011 ble kåret til verdens beste restaurant for andre året på rad kan sies å ha startet en trend hvor fokuset ligger på kortreist og økologisk mat. Kjøkkensjefen [...]

  3. [...] Her kan du lese om hvordan kåringen endte i fjor samt lese om hva som er så spesielt med akkurat Noma Lignende saker: [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test