Noma kåret til verdens beste restaurant for tredje året på rad

Rene Redzepi har gjort Noma til verdens beste restaurant tre ganger

Den årlige kåringen til Restaurant Magazine ble avholdt i dag og Københavnsrestauranten Noma kunne for tredje år på rad stikke av med tittelen som verdens beste restaurant. Restauranten tangerer dermed den nå nedlagte spanske restauranten El Bulli sin rekord med tre verdens beste titler.

Som begrunnelse for at Noma nok engang kan kalle seg verdens beste restaurant nevner juryen Nomas innovative og revolusjonerende tilnærming til matlagning som har skapt en egen malstrøm i den kulinariske verden. Nomas kjøkkensjef Rene Redzepi belønnes for å ha endret syn på hva som utgjør den nordiske matkunst. Juryen mener at restauranten i det hele tatt at restauranten er ekstraordinær og at lidenskapen og den ærlige tilnærmingen som Noma kokker har til det å lage restaurantmat skinner igjenom i hver eneste matbit.

Ellers finner vi to nye innslag på topp ti listen over verdens beste restauranter. For det første har Heston Blumenthal sin restaurant “Dinner BY Heston Blumenthal” gjort en knallsterk debut på listen på en niende plass. I tillegg er den etterhvert så anerkjente New York-restauranten “Eleven Madison Park” for første gang inne på topp-ti på tiende plass. De andre restaurantene på topp ti listen er El Celler de Can Roca (Girona, Spania), Mugaritz (San Sebastian, Spania), D.O.M (Sao Paulo, Brazil), Osteria Francescana (Modena, Italia), Per Se (New York, USA), Alinea (Chicago, USA) og Arzak (San Sebastian, Spania).

An andre skandinaviske innslag på topp 100 listen har vi Stockholmsredtauranten Franzen/Lindeberg som debuterer på en sterk 20. plass, Järpen-restauranten F’äviken som debuterte på en 34. plass, Stockholmsrestauranten Mathias Dahlgren som er tilbake på listen etter å ha fallt ut i 2010, nå på en 41. plass, Københavnrestauranten Geranium debuterer på en 49. plass, Helsinkirestauranten Chez Dominique på en 56. plass og til slutt Københavnsrestauranten Relae som gjør sin debut på en 75. plass. Det er med andre ord ingen tvil om at København og Stockholm opprettholder sin status som de kulinariske maktsentrum i Skandinavia. Norge fikk dessverre heller ikke i år noen med på listen.

Her kan du lese om hvordan kåringen endte i fjor samt lese om hva som er så spesielt med akkurat Noma

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test