Migrene og kosttilskudd (sponset innlegg)

Migrene er en dyp, pulserende hodepine som vanligvis rammer en side av hode og varer i alt fra 30 minutter til 3 døgn. Migrener etterfølges normalt av kvalmhetsfølelser og oversensitivitet mot lys. Det er kjent av visse faktorer kan være med på å utløse et migreneanfall. Eksempler er lyd, visse typer lukt, lys og bestemte typer mat. De fleste som lider av alvorlige migreneanfall får utskrevet medisin hos lege som for ekempel Imigran. Behandling som kan virke forebyggende mot migrene er fysioterapi, massasje og kiroprektorbehandling.

Det er også flere som hevder at visse typer kosttilskudd kan hjelpe i forebyggingen mot migreneanfall. Dette skal dørfte nærmere i denne artikelen. Det som uansett er viktig å påpeke er at du ikke skal innta noen form for kosttilskudd dersom du går på andre medisiner uten å først ha konsultert med legen din.

Hvilke kosttilskudd kan bidra med å forebygge migrene?

Vitamin B2: Også kjent som riboflavin kan bidra til å redusere frekvensen i migreneanfallene i henhold til “Maryland Medical Center”. Dette fremkommer i en studie publisert i European Journal of Neurology i juli 2004. Vitamin B2 fremkommer naturlig i ulike typer mat som melk, egg, nøtter og grønne grønnsaker. Det finnes også ulike kosttilskudd man kan bruke dersom man ikke får i seg nok B2 gjennom sitt normale kosthold. Dette kan særlig være aktuelt for de som er laktoseintolerante.

Magnesium: I en studie publisert i “Cephalgia” i juni 1996 fremkommer det at migreneanfallfrekvensen ble redusert med 41,6 prosent blant forsøksgruppen som fikk høye doser magnesium versus kun en reduksjon på 15,8 prosent i pacebogruppen. På den andre siden har oppfølgingsstudier ikke vist like oppløftene resultater. Magnesium finnes naturlig i for eksempel flere typer hvit fisk, cashewnøtter og yougurt samt som kosttilskudd. For høyt magnesiuminntak kan imidlertid føre til magnesiumforgiftning og symptomer på dette er magekramper og diare. Snakk derfor med legen din og følg anbefalt dose.

Melatonin: University of Maryland Medical Center påpeker at et meatonintilskudd før leggetid kan bidra til å forebygge migrene. Meatonin er et hormon som produseres naturlig av kroppen men finnes som tilskudd i syntetisk form. Melatonintilskudd kan imidlertid føre til bivirkninger som for eksempel depresjon, svimmelhet og magekramper.

På vår nettside kan du lese om ulike former for kosttilskudd, tester av kosttilskudd, kosttilskudd og slanking samt tips og råd i forbindelse med bruk. Klikk her.

Tags:

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test