Michelinguiden Oslo 2012, hvor havner stjernene?

Michelinguiden Oslo 2012
Med stegningen av Le Canard er det kun tre restauranter i Oslo som forsvarer en Michelinstjerne når Michelinguiden for storbyene i Europa lanseres i morgen. Disse er Oscarsgate, Statholdergaarden og Feinschmecker. Av disse tre er også førstnevntes status usikker ettersom Oscarsgate har flytteplaner og er på leting etter nye lokaler og et nytt konsept. Kjøkkensjef Björn Svensson sier imidlertid til Aftenposten at Oscarsgate per i dag ikke har funnet noe passende sted og derfor blir værende i Pilestredet frem til ut på høsten.

Av de andre to som forsvarer en stjerne sier kjøkkensjef ved Statholdergaarden Bent Stiansen til Aftenposten at Michelinstjerne er viktig fordi det gir økt medieoppmerksomhet samt en ekstra stolthet blant de som jobber for restauranten. Kjøkkensjef Lars Erik Underthun driver Feinschmecker som har hatt en Michelinstjerne i hele 19 år. Underthun sier dog at fokuset ligger på å bli bedre for hver dag og ikke så mye på Michelin selv om det også selvsagt er spennende.

Hvilke andre Oslo-restauranter er hete kandidater for en Michelinstjerne i 2012?

Restaurant Ylajali: Har ligget i vannskorpa for en Michelinstjerne flere år på radettersom restauranten har levert kvalitet over lengre tid. Dette er noe som verdsettes av Michelininspektørene. Kjøkkensjef Even Ramsvik sier det er spennende med Michelinguiden men at det hele blir litt som å konkurrere uten å vite hva som er reglene.

Maaemo: Vi har tidligere skrevet om historien bak Maaemo og kåret sågar restauranten til årets restaurant i Oslo for 2011. Dersom Maaemo kaprer en stjerne vil restauranten bli den første heløkologiske restauranten som oppnår dette. Kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang sier imidlertid til Aftenposten at fokuset til Maaemo er å bevege gjestene og ikke på Michelin. Han tar derfor kåringen litt mer som det kommer. Dette høres litt ut som defensivt snakk for å dempe forventningene ettersom en av de andre intitativtakerne til Maaemo Jon-Frede Engdahl tidligere ikke har lagt skjul på at ambisjonen er Michelinstjerne.

Grefsenkollen: Har i likhet med Ylajali levert mat på høyt nivå over flere år og derfor ganske sikkert har blitt vurdert av Michelininspektørene. Skal dette bli året da Grefsenkollen kaprer en stjerne?

Onda Mezzanine: Da Terje Ness etablerte sitt restaurantkompleks på Aker Brygge la han ikke skjul på at målet med gourmetrestauranten Onda Mezzanine var å oppnå to stjerner i Michelinguiden. Han sier imidlertid til Aftenposten at restauranten per i dag ikke har vært åpen lenge nok til å få stjerne allerede i år. Ness sier imidlertid at han har god tro på at Oslo vil oppnå flere stjerner i år ettersom det er mange flinke restaurantører på gang i byen.

Bagatelle: Basert på sitt gourmetkonsept og ikke minst sin historie har nok Bagatelle ganske sikkert hat ett eller flere besøk fra inspektørene til Michelinguiden. Spørsmålet er om nivået til nye Bagatelle og chef Derrick Styczek per i dag er høyt nok til å fortjene en stjerne.

Ett svar til “Michelinguiden Oslo 2012, hvor havner stjernene?”

  1. [...] Björn Svensson hos Oscarsgate sier det er morro at Maaemo fikk hele to stjerner og puster samtidig lettet ut over at hans egen restaurant beholdt sin ene stjerne til tross for flytteplaner. [...]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test