Michelinguiden nedprioriterer Skandinavia

Eyvind Hellstrøm uttaler til VG at michelininspektørene ikke prioriterer å teste restauranter i Skandinavia. Han mener derfor at Norge aldri vil oppnå mange stjerner i guiden. Han begrunner dette med at Michelin skal selge guider og at salgsmarkedet er veldig lite her. Han sier videre at Michelin jobber for å promotere den franske spisekultur og at denne nærmest er ikke eksisterende i denne regionen. Hellstrøm har selv stått bak den eneste norske restauranten som har oppnådd to michelinstjerner med Bagatelle som han forlot i fjor som følge av krangel med eier Christen Sveaas.

Restaurantanmelder Erik Fosnes Hansen sier på den andre siden at han stoler på inspektørenes kompetanse men at han er noe overrasket over at ikke Oscarsgate oppnådde to stjerner. Fosnes Hansen er forøvrig en av anmeldelerne som ga nye Bagatelle en kjølig anmeldelse etter åpningen med terningkast 3, noe som fikk den nye kjøkkensjefen Daniel Höglander til å rase og uttalte at Fosnes Hansen like gjerne kunne spise et helt annet sted i fremtiden.

Redaktør for Michelinguiden Rebecca Burr uttaler på sin side til Aftenposten at Oslo bør være fornøyd med å ha oppnådd fire restauranter med en stjerne og to med Bib Gourmant da dette er bra for en såpass liten by. Hun sier at Michelinguidens inspektører selv er fornøyd med kvaliteten på oslorestaurantene og med variasjonen i restaurantutvalget. Hun trekker frem Feinschmecker som nå har hatt en stjerne i 19 år på rad som spesielt imponerende.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test