Michelinguiden 2012 for Danmark og Sverige: Noma fortsatt snytt for tredje stjerne

Michelinguiden 2012 for Danmark og Sverige

Etter fremleggingen av Michelinguiden 2012 for de europeiske storbyene fremstår det klart at København fortsatt kan smykke seg med tittelen nordens gastronomiske maktsentrum. Et skår i gleden kan sies å være at Noma som har blitt kåret til verdens beste restaurant to år på rad av Restaurant Magazine fortsatt ikke blir funnet verdig til tre stjerner av Guide Michelin men beholder sine to stjerner.

Hele fire nye Københavnsrestauranter får Michelinstjerne for første gang i 2012. Dette er restaurantene Geranium, Grønbech & Churchill, Relæ samt Den Røde Cottage. I tillegg beholder restaurantene AOC, Herman, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro sin ene stjerne. Det vil si at København kan smykke seg med 14 stjerner fordelt på 13 restauranter. I tillegg kommer 12 Bib Gourmand utmerkelser hvorav restauranten Marv & Ben er ny av året.

Stockholm fortsetter på sin side å være den eneste byen i norden med to to stjerners restauranter ettersom Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg beholder sine stjerner. I tillegg beholder restaurantene Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12 og Lux Stockholm sin ene stjerne. I Göteborg forsvarer Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+ og Fond sin ene Michelinstjerne. Det betyr at Sverige totalt har 12 stjerner fordelt på 10 restauranter. I tillegg får ni svenske restauranter en Bib Gourmand utmerkelse for vellaget mat til rimelig pris.

Tags:

Ett svar til “Michelinguiden 2012 for Danmark og Sverige: Noma fortsatt snytt for tredje stjerne”

  1. [...] En av de nye restaurantene som har fått kniv og gaffelsymbol i år er thairestauranten Plah som er tatt inn i Michelinguiden med to symboler. Restauranten lager moderne thai mat basert på norske råvarer. Kjøkkensjef Terje Ommundsen uttaler til Aftenposten at de visste at inspektørene fra Michelin hadde besøkt restauranten men at det ikke hadde noen forventninger. Det er første norske thairestauranten som har blitt nevnt i den prestisjefulle guiden. Faktisk så blir thairestauranter i sjeldenhet nevnt i guiden i det store og hele, Københavnsrestauranten Kiin Kiin er den eneste europeiske thairestaurant med Michelinstjerne. [...]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test