Michelin-guiden for Frankrike 2012 offentliggjøres

Bilde: Michelin.com

Vi har tidligere omtalt offentliggjøringen av Michelins Bib Gourmand utmerkelser for Frankrike for 2012. Nå har også den ordinære Michelin-guiden for 2012 for Frankrike blitt sluppet. En ny restaurant har fått tre stjerner, nemlig restauranten Flocons de sel i Megève (en skiresort nær Mont-Blanc i de franske alper). Denne restauranten drives av Emmanuel Renaud. Frankrike står nå med totalt 26 trestjerners restauranter og er dermed passert av Japan som kan skilte med 32 restauranter med tre Michelinstjerner.

Videre var det 10 nye franske restauranter med to stjerner deriblant Paris-restaurantene Sur Mesure par Thierry Marx og L’Abeille. 58 nye restauranter fikk sin første stjerne og Frankrike står da med 485 restauranter med en Michelinstjerne. Michelin påpeker at antallet stjernerestauranter i Frankrike har økt med 15 prosent og antallet med Bib Gourmand med 40 prosent at at Michelininspektørene kan støtte opp om at kvaliteten på det som leveres på de franske kjøkken rundt om i landet stadig blir bedre. Det påpekes videre at det kan sies å eksistere en trend hvor spesielt unge kjøkkensjefer trosser det rådende økonomiske klima og klarer å etablere sine egne nisjer med nye gourmetrestauranter.

 

Den 14 mars kommer Michelin-guiden for en rekke andre europeiske storbyer inkludert Norge.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test