McDonaldskampanje på Twitter på ville veier

Bilde: Aboutmcdonalds.com

Når man lanserer en markedsføringskampanje i sosiale media er det ikke alltid like lett å beholde kontrollen. Dette fikk McDonalds erfare nylig når de lanserte en markedsføringskampanje på Twitter melder Chicago Tribune. Ideen var at brukere at Twitter skulle  dele feel-good historier og belyse fastfoodprodusentens forpliktelse til ferske produkter og kjøtt under hastagene #McDStories og #meetthefarmers.

McDonalds selv sparket det hele i gang med tweeten “When u make something w/ pride, people can taste it,” – McD potato supplier #McDStories.” (“når du lager noe med stolthet så kan folk smake det”). Men så begynte andre twitterbrukere å komme med sine egne historier og disse var ikke alltid like positive. Tweets som for eksempel “I only eatMcDonald’s when I am ill because it makes me feel sick anyway. #McDStories,” (“Jeg spiser bare på McDonalds når jeg er syk for det får meg til å føle meg syk uansett”. En annen bruker slo til med “These #McDStories never get old, kinda like a box of McDonald’s 10 piece Chicken McNuggets left in the sun for a week.” (“Disse McD historiene blir aldri gamle, nesten som en boks med McDonalds sine kylling nuggets som ligger ute i sola en uke”).

Etter knappe to uker stoppet McDonalds #McDStories taggen og uttalte at tiltaket “ikke gikk helt som planlagt”. Den andre hashtagen #meetthefarmers fortsatte å gå da denne mottok noe mer postive meldinger blant twitterbrukerne.

Direktør for Sosiale Medier, Rick Wion, uttaler i en pressemelding at Twitter fortsetter å utvikle seg som brukerplattform og at mediet derfor byr på nye muligheter. Han la til at McDonalds fortsatt lærer av erfaringer som de gjør ved bruk av sosiale media i markedsføringskampanjer. Det han i så fall bør lære av dette er at markedsføring gjennom sosiale media er noe annet enn tradisjonelle markedsføringskampanjer som går en vei. Sosiale media lar kunder kommunisere tilbake og media som Twitter og Facebook lar seg ikke kontrollere. Dette fikk McDonalds fikk erfare i aller høyeste grad.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test