Masterchefs Tom Victor Gausdal intervjuet av Aftenposten

Stjernekokk og Masterchef dommer Tom Victor Gausdal går ut mot kjedebutikkene i et intervju med Aftenposten. Han mener kundene må gjøre opprør og begynne å etterspørre norske kvalitetsvarer fra nisjeleverandører i Norge. Han trekker frem oster som et eksempel og har osten Munkeby fra Levanger som en av sine favorittoster. Han mener at dersom mange nok forbrukere begynner å spørre etter slike produkter vil kjøpmennene som driver butikkene etterhvert bli nødt til å ta det inn.

Gausdal er tidligere medlem av Kokkelandslaget og vant sølv i Bocuse d’Or i 2005. Han er videre kjent som en av dommerene i TV-programmet MasterChef og er en av de som driver gourmetrestauranten Strand Restaurant i Bærum.

Han sier videre at han sjelden kjøper kjøtt i kjedebutikkene der alt er vakumpakket og det er ren bingo hva slags type kjøtt du får, “Angus, Charolais, ku eller kvige, alt havner i de samme pakkene”. Kjøtt bør i følge Gausadal lagres luftig og har gått av å modnes noe det norske regelverket ikke tillater med sin best før anordning.

Gausdal sin drømmebutikk ville for det første vært mye trivligere å handle i enn dagens lagerhuspregede butikker og han ville fokusert på et kvalitetsutvalg. Han påpeker at det ikke er noe vits å ha 20 typer balsamico hvis 19 av dem er forholdsvis dårlige.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test