Maaemo opplever rush av bestillinger etter tildelingen av to Michelinstjerner

Maaemo opplever økt pågang etter å ha fått to Michelinstjerner

Maaemo-initativtaker og daglig leder for Kolonihagen Jon-Frede Engdahl uttaler til NRK at telefonen knapt har stått stille siden nyheten om at restauranten går rett inn i Michelinguiden med to stjerner ble sluppet i dag tidlig.

Bestillingene hagler nå inn og restauranten har fått rundt 300 bestillinger i timen fra fjern og nær. Kanskje blir det flere eksempler på en gjest tidligere i år som besøkte Maaemo ens ærend for å spise der helt fra Hong Kong og dro hjem dagen etter. Engedahl vil ikke si at direkte at det i fremtiden er naturlig å strekke seg etter tre stjerner men sier han er uenig i de som hevder at det ikke kan vokse frem verdensklasserestauranter i Norge. Han mener at det for tiden er stor internasjonal interesse rundt det som kan kalle de nye nordiske maten (new nordic cuisine) og peker på at København klarer å hevde seg i stor skala og at det samme er fullt mulig i Oslo.

Kjendischef og tidligere tostjerners innehaver Eyvind Hellstrøm hopper på kjøkkensjefenes unisone hyllest av det Maaemo har oppnådd. Han sier til VG at det er en fantastisk bragd. To av de som jobber for Maaemo har forøvrig bakgrunn fra Bagatelle da denne restauranten hadde to stjerner, henholdsvis Niklas Johansson og sommelier Pontus Dahlstrøm.

Samtidig er Hellstrøm overrasket over at restauranten tar to stjerner med en gang og påpeker at dette nærmest aldri skjer med mindre det er snakk om kjente kjøkkensjefer som har mange stjerner fra før og åpner nye restauranter. Det at det når har skjedd med Maaemo er et testament til at de som jobber der er målbevisste og ambisiøse fagfolk som brenner for de de gjør og som har en nese for å ta de rette valgene. I Maaemos tilfelle er dette en tydelig matprofil og egenart. Hellstrøm mener restauranten serverer økologisk og moderne mat som ikke er overkomplisert men hvor de utsøkte og kortreiste råvarene får lov til å skinne. Han mener at det å gå for 100 prosent økologisk er dristig fordi det begrenser utvalget men at det for Maaemos del har betalt seg.

Se alle anmeldelsene som er gjort av Maaemo her.

På verdensbasis er det kun 74 restauranter som har to stjerner i Michelinguiden. Michelin-redaktør Rebecca Burr sier til Dagbladet at det var et forholdsvis lett valg å gi Maaemo to stjerner basert på et håndfullt besøk fra Michelinguidens inspektører. Hun sier at det er mange som reklamerer med lokale råverer men ikke alle som klarer å gjennomføre dette konseptet og antyder at Maaemo kan ha en av de bedre kokkelagene som verden har sett.

Kjøkkensjef Holmboe-Bang bedyrer til Dagbladet at de vil fortsette å jobbe som før og at stjernen ikke endrer noe som sådan annet at det inspirerer til å i enda større grad dykke ned og rendyrke en egen matidentitet.

Tags: ,

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test