Kniv og gaffelsymboelene i årets Michelinguide

Her er restaurantene i oslo som fikk kniv og gaffel i årets Michelinguide 2012

Årets tildeling av Michelinstjerner til Oslo-restaurantene hvor Maaemo stakk av med to stjerner er nå gammelt nytt. I tillegg til stjerner og Bib Gourmand deler også Michelinguiden ut fra en til fem kniv- og gaffelsymboler. Dette symbolet gis ut fra kvaliteten på hele restaurantopplevelsen. Ett kniv og gaffelsymbol tilsier at restauranten er en “komfortabel restaurant” mens høyeste score på fem kniv og gaffelsymboler tilsier at restauranten er “lukseriøs”. Du kan lese mer om symbolene som brukes i vår guide til Michelinguiden.

En av de nye restaurantene som har fått kniv og gaffelsymbol i år er thairestauranten Plah som er tatt inn i Michelinguiden med to symboler. Restauranten lager moderne thai mat basert på norske råvarer. Kjøkkensjef Terje Ommundsen uttaler til Aftenposten at de visste at inspektørene fra Michelin hadde besøkt restauranten men at det ikke hadde noen forventninger. Det er første norske thairestauranten som har blitt nevnt i den prestisjefulle guiden. Faktisk så blir thairestauranter i sjeldenhet nevnt i guiden i det store og hele, Københavnsrestauranten Kiin Kiin er den eneste europeiske thairestaurant med Michelinstjerne.

Som så mange av de andre som har fått utmerkelser av Michelin så påpeker Ommundsen at de på Plah ikke lager mat for Michelinguiden men fokuserer på å fornye seg og å holde seg oppdatert på internasjonale mattrender. Men han er samtidig glad for oppmerksomheten fra verdens mest anerkjent matguide. Andre nye restauranter med kniv og gaffelutmerkelser er Bagatelle og Onda Mezzanine med fire, Maaemo med tre  samt Tjuvholmen Sjømagasin, Onda Sea og Mares Brasserie med to kniv og gaffelsymboler.

Fire kniver og gaffelsymboler:
Bagatelle, Onda Mezzanine

Tre kniver og gafler:
Statholdergaarden, Maaemo, Feinschmecker, Oro, Ylajali.

To kniver og gafler:
Oscarsgate, Onda Sea, Gamle Raadhus, Fjord, Dinner, Nodee, Tjuvholmen Sjømagasin, Restaurant Eik, Mares, Theatercaféen, Baltazar, Hos Thea, Plah.

Ett kniv og gaffelsymbol:
Lille B, Statholderens Mat og Vinkjeller, Cru, Oro Bar & Grill, Brasserie Hansken, Brasserie France, Alex sushi, Lofoten fiskerestaurant.

Tags:

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test