Kjendiskokkenes restauranttips i Oslo

Andreas Viestad sverger til den lille japanske barrestauranten Izakaya

Bilde: Izakaya/facebook

VG hadde nylig en artikkel hvor de har intervjuet ulike kjendiskokker om hvilke restauranter de foretrekker. Kokkene trakk da frem disse restaurantene i Oslo.

Izakaya (ingen anmelderkarakter)

Andreas Viestad sverger til den lille japanske restauranten Izikaya i St. Olavs gate. Han liker her den uformelle stemningen samt det faktum at man kan spise seg mett og drikke seg brisen for rundt 400 kroner.

Punjab Tandoori (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4/6 )

Denne indiske restauranten på Grønland trekkes også frem av Viestad som et godt eksempel på en autentisk indisk restaurant med mat til en svært overkommelig pris.

Trattoria Cappuccino (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4/6 )

Den siste restauranten Viestad trekker frem i Oslo er “sommerrestauranten” Trattoria Cappuccino. Her trekkerhan frem restaurantens flotte uteservering som er som en “oase” midt i byen på varme sommerdager.

Hanami (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,5/6 )

Kjøkkensjef på Statholdergaarden Bent Stiansen trekker frem den fremadstormende restauranten Hanami som en av sine favoritter i Oslo. Trendy restaurant som serverer moderne japansk mat.

Brasserie Hansken (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,75/6)

Brasserie Hansken trekkes frem av TV-personlighet Arne Brimi. Hansken er kanskje mest kjent som et bra lunchvalg i Oslo men Brimi mener at restauranten er enda bedre på kveldstid.

Olympen Mat & Vinhus (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,75/6)

Tom Victor Gausdal er kjøkkensjef på Bærumsrestauranten Strand og trekker frem Olympen som en bra restaurant i Oslo. Han trekker frem atmosfæren og det at restauranten gjør de klassiske rettene svært godt.

Dinner (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,25/6)

Trond Moi tipser om den kinesiske restauranten Dinner som nå sikkert er svært godt kjent blant de fleste av Oslos innbyggere. Moi mener maten som serveres her er “knallgod”.

Lokk (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,5/6)

Maaemo-chef Esben Holmboe-Bang tipser for det første om det svært så uformelle spisestedet Lokk i Torggata. Han mener denne restauranten byr på “ærlig mat” til en lav pris.

Kolonihagen (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,75/6)

Holmboe-Bang trekker også frem Kolonihagen som et bra valg. Dette stedet drives av flere av personene som også står bak Maaemo. Stikkordene er derfor ikke overraskende økologisk og kortreist også her men på et mer uformelt nivå. Holmboe-Bang anbefaler spesielt brunchen som serveres på søndager.

Le Benjamin (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4,75/6)

Det franske brasseriet Le Benjamin på Grünerløkka anbefales både av Esben Holmboe-Bang samt matskribent og TV-kokk Lise Finckenhagen. Trekkes frem som av avslappet restaurant som kan sine klassikere og at prisnivået er behagelig. Finckenhagen trekker også frem denne restauranten som et fint sted å ta med barna.

Nydalen Eat (gjenomsnittlig anmelderkarakter 4/6)

I Oslo trekker Eyvind Hellstrøm den asiatiske restauranten Nydalen Eat som var med i den første runden av “Hellstrøm rydder opp”. Mener at restauranten lager frisk asiatisk mat og at stedet har “stil”.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test