Kjøkkenscene fra Treme

Restaurant Brulard [Bilde: HBO – Inside Treme blog]

Vi har tidligere skrevet at Anthony Bourdain har vært med som manusforfatter for den nye serien til The Wire skaper David Simon. Serien Treme hvor mesteparten av handlingen finner sted i New Orleans er nå inne i sin andre sesong.

En av hovedpersonene i serien er kokken Janette Desautel som i sesong 2 flytter til New York hvor hun jobber under en fryktinngytende stjernekokk på Restaurant Brulard. Det er en del av disse kjøkkenscenene som Bourdain har vært med på å skrive for å få de mest mulig realistiske.

HBOs Inside Treme blog skriver hvordan de har konstruert et faux pax kjøkken fra bunnen av. Resultatet er et “state of the art” moderne kjøkken. Mange av statistene i kjøkkenscenene er også ekte kokker og en av disse, Alon Shaya, uttaler at han kun har opplevd å jobbe på et tilsvarende romslig og moderne kjøkken i Las Vegas. På selv de beste restaurantene i mange andre storbyer er kjøkkenene langt trangere ettersom kvadratmeterprisen er såpass høy slik at mesteparten av plassen er dedikert til spisegjester og kjøkkenet må klare seg med så liten plass som  mulig.

En av de andre statistene, Adrienne Eiser, som også er kokk til vanlig, bemerker at kjøkkenkulissene er svært troverdige ned til minste detalj. Hun uttaler at de på mange måter minner om kjøkken av hangarstørrelse man finner på berømte kjøkken som Eleven Madison Park og Bymark Toronto.

Kjøkkenscene fra Treme sesong 2

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test