Jon Stewart gir deg New Yorks beste pizzarestauranter

[Bilde: ilamont.com/Flickr]

I forbindelse med det mye omtalte pizzamøte mellom Donald Trump og Sarah Palin må “The Donald” høste mye kritikk fra Daily Shows Jon Stewart som i likhet med Trump er født og oppvokst i New York. Årsaken er valg av pizzarestaurant, en pizzakjede ved navn Famiglia som i følge Stewart kun serverer “helt grei kjedepizza”. Men ettersom New York er kjent som amerikas pizzamekka er Trumps valg av pizzarestaurant et hån mot de virkelige autentiske pizzasjappene. Stewert nevner deretter flere slike steder.

Lombardi’s [Bilde: firstpizza.com]

Lombardi’s: Ligger i New Yorks “Little Italy” distrikt på Manhatten. Grunnlegger Gennaro Lombardi åpnet dørene i 1897. Var først en vanlig matbutikk men begynte å selge pizza i 1905 og er etter sigende amerikas første pizzeria. Skiller seg ut fra mange av de andre autentiske pizzeriane ved at man ikke selger pizza i enkeltstykker (“slices”) kun hele pizzaer. Bruker fortsatt kullovn for å steke pizzaene og er i tillegg til pizza kjent for sine pølser.

Grimaldi’s: Svært popular pizzeria i New York. Den mest kjente av utsalgsstedene ligger under Brooklyn Bridge på Fulton Street. Bruker i likhet med Lombardi’s kullovn og serverer kun hele pizzaer, ikke slices. Har de siste årene blitt ranket som den beste pizzerian i New York av Zagat. På sommerstid kan man vitne lange køer oppover Fulton Street av folk som venter på bord.

Totinos: Ligger på Coney Island. Tynn bunn og søtlig tomatsaus.

Arturos: Ligger på Houston street. Klassisk New York style pizzasjappe komblett med trange lokaler og slitte båser. Spesielt lang kø i helgene. Har også bord langs fortauet. Bruker også kullovn og kjent for sine lett brente bunner. Live jazzmusikk på kveldstid.

John’s: Har flere utsalg men den på Bleeckers street har en helt spesiell atmosfære. Men alle stedene serverer svært god New York style pizza. 12,5 dollar for en hel pizza med tomatsaus og ost, en doller til for hver ekstra topping.

Denino’s: Ligger på Statten Island og har holdt det gående siden 1937. Kjent for å ha en noe tykkere og mykere bunn enn de andre pizzasjappene og brødsmuler på bunn. Også her blir det ofte lang ventetid i helgene. Stengt mandager.

Joe’s Pizza [Bilde: Joepizzanyc.com]

Joe’s Pizza: Ligger på Carmine street. Åpnet i 1975 og den 73-år gamle innehavern Pino “Joe” Pozzuoli holder det fortsatt gående. Populær både blant lokale New Yorkere men også mange turister finner veien hit da restauranten har vunnet mange priser for beste pizza i New York.

Som om ikke dette var nok viser det seg at “The Donald” spiser pizzaen med kniv og gaffel, noe som er helt faux pax da en ekte New Yorker selvfølgelig bretter sin pizza og spiser den med en hånd. Dette får Stewart til å tvile på at Trump er født i New York. Han krever derfor at Trump fremlegger sin fødselsattest (long form birth certificate).

 

The Daily Show – Me Lover’s Pizza With Crazy Broad
Tags: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook

Tags:

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test