Fem spørsmål du ikke bør være redd for å stille sommelieren

Sommelier Joe Campanale har et blogginnlegg hvor han lister fem nyttige spørsmål man kan stille til vinkelneren for å få mest mulig ut av kunnskapene hans og en så bra match til måltidet som mulig.

Jeg liker denne typen vin. Hva har du som ligner?

Dette bør være ditt første spørmål, det gjør sommelierens jobb enklere og øker din sjanse for å få servert en vin som du liker og som passer bra til det du skal spise.

Jeg har aldri hørt om denne typen vin, kan du fortelle meg noe om den?

Ikke være redd for å spørre dersom du kommer over en vintype du ikke har hørt om.

Hvilke viner er perfekte for å drikkes nå?

Dersom restauranten har en stor vinkjeller vil de ha viner som kan drikkes nå men som vil bli enda bedre dersom de får ligge litt lenger og dersom dette er tilfellet bør du kanskje vente til ditt neste besøk før du bruker en anselig sum på akkurat den vinen.

Har du noen mindre kjente viner å anbefale?

Vinkelnere er notorisk kjente for å legge til et utvalg viner fra mindre kjente produsenter som de synes er svært gode og derfor vil promotere. Disse er vanligvis blant de mest interessante vinene og samtidig blant de mest rimelige ettersom de ikke har den store merkevaregjenkjennelsen som større vinprodusenter nyter godt av.

Hvilken vin passer best til den maten vi skal spise?.

Dette virker kanskje som et innlysende spørsmål men Campanale mener at overraskende mange lar være å tenke på dette og isteden ber om viner de kjenner fra før. Unngå den fella!.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test