Hvor havner Michelinstjernene i 2011….

I morgen offentliggjøres resultatene fra Michelinguiden 2011 og Aftenposten har i den forbindelse intjervjuet en rekke av Norges stjernekokker om deres forventninger.

Kokken Lars Erik Underthun som er deleier av Feinschmecker utpeker restauranten Oscarsgate og kokk Björn Svensson som en mulig kanditat for to stjerner. Feinschemecker har selv hatt en stjerne i guiden kontinuerlig siden de oppnådde denne for første gang i 1991.  Om Feinschmeckers sjanse i år uttaler Underthun til Aftenposten at han ikke har noen spesiell magefølelse i den ene eller andre retning. Det ville imidlertid være en svært stor overraskelse om Feinschmecker skulle falle ut av guiden. Underthun påpeker at det ikke holder å oppnå gode anmeldelser ett år, noe av det Michelininspektørene ser etter er stedets evne til å opprettholde kvaliteten over tid. Dette kan i aller høyeste grad sies å gjelde Feinschmecker som nå har hatt sin stjerne i hele 18 år.

Bent Stiansen ved Statholdergaarden uttaler at han også er usikker på hva som vil skje i morgen men sier at de som alltid har jobbet steinhardt for å beholde sin stjerne.

Björn Svensson hos restauranten Oscarsgate har selv ikke noen stor tro på at han vil oppnå to stjerner  og peker videre på Terje Ness sin restaurant Oro som en sannsynlig nytt innslag i Michelinguiden med en stjerne. Av outsidere til en stjerne nevner stjernekokk Terje Ness selv restaurantene Ylajali og Grefsenkollen og påpeker at disse restaurantene leverer god mat og at de har ett veldig godt omdømme. Ness trekker også frem Brasserie Blanche og Brasserie France som kandidater til en Bib Gourmand utnevnelse (god mat til rimelig pris).

Jonathan Howell som er kokk ved stjernerestauranten Le Canard tror imidlertid det er for tidlig med stjerne for Ylajali og Grefsenkollen og påpeker at de har forholdsvis ferske konsepter. Han er svært offensiv på egne vegne og sier at det ville vært fantastisk med to stjerner men at de heller vil ha en stjerne over tid enn å være en ukonsistent tostjernesrestaurant.

I morgen får vi uansett vite svaret.

Tags:

Ett svar til “Hvor havner Michelinstjernene i 2011….”

  1. Denis says:

    Hamsun is one of my fav. writers, and I very much agree with the siemntent of your post – his litterature was grand and I want to be able to say that without being accused of having nazi sympathies. Strange that liking Wagner seems to be less controversial (except, of course, in Israel), when Wagner as a person expressed much stronger opinions on the ways of the world and the “Jewish business” in Germany.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test