Her er Danmarks michelinrestauranter

Danmark fikk som Norge ingen nye michelinrestauranter denne gangen men har hele 10 restauranter som beholder sine stjerner. Under følger en kort presentasjon av disse.

Noma

Det største stjerneskuddet av dem alle er Københavnrestauranten Noma hvor kjøkkensjefen Rene Redzepi bedriver moderne matkunst av typen som ofte benevnes som “molekylær gastronomi”. Noma er utvilsomt en av Europas aller beste restauranter og nevnes ofte i samme åndedrag som den legendariske London-restauranten “The Fat Duck” (som drives av chef Heston Blumenthal) og spanske El Bulli (som drives av chef Ferran Adria). Det ble derfor på forhånd spekulert i om Noma denne gangen skulle oppnå tre stjerner ettersom restauranten i 2010 ble utnevnt til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine. Dette skjedde ikke, Noma får også denne gangen tildelt to michelinstjerner.

AOC

En stjerne. Denne københavnrestauranten drives av kjøkkensjefen Ronny Emborg som tidligere har jobbet på El Bulli. Serverer fransk mat men med nordisk inpirasjon.

Kiin Kiin

En michelinstjerne. Ligger i København i et strøk som er mest kjent for nattklubber og kebabsjapper. Maten som serveres kan kategoriseres som “gourmet thai”. Restauranten fikk noe overraskende en michelinstjerne for første gang i 2008 og beholder altså denne.

Era Ora

En michelinstjerne. Era Ora serverer utelukkende smaksmenyer med mat som er inspirert av det norditalienske kjøkken og holder til i København. Har hatt en michelinstjerne siden 1997.

Søllerød Kro

En michelinstjerne. Denne restauranten er lokalisert på Holtet på Sjælland og serverer klassisk fransk gourmetmat. Har vært med i michelinguiden med en stjerne siden 2007.

Herman i Nimb

En michelinstjerne. Drives av chef Thomas Herman som er mest kjent for sine nytolkninger av klassiske danske retter. Har hatt sin michelinstjerne siden 2009. Ligger i Nimb hotell i København.

Formel B

En michelinstjerne. Drives av kokkene Kristian Møller og Rune Jochumsen som lager klassisk fransk cuisine basert på de ypperste danske råvarer. Har lagt om til en noe mer avslappet stil ikke ulikt det Terje Ness gjorde med Haga her hjemme. I motsetning til Ness har de ikke gitt fra seg sin stjerne, tvert i mot ble altså denne Fredriksbergrestauranten belønnet med en stjerne på nytt i Michelinguiden for 2011. Dette tyder på en større aksept blant michelininspektørene for mer avslappede gourmetrestauranter.

The Paul

En michelinstjerne. Holder som mange av de andre danske michelinrestaurantene til i København. Drives av den engelske kokken Paul Cunningham som også tidligere har vært involvert i andre danske michelinrestauranter som Formel B og Søllerød Kro. Serverer en internasjonal cuisine hvor man vektlegger kreativitet. Har hatt en michelinstjerne siden 2004.

Kokkeriet

En michelinstjerne. Har vært noe ut og inn av michelinguiden men får altså en stjerne i guiden for 2011. Ligger i København og serverer fransk gourmetmat med nordisk inspirasjon.

Kong Hans Kælder

En michelinstjerne. Drives av chef Thomas Rode Andersen. Er en legendarisk københavnrestaurant som er lokalisert i en kjeller i en Danmarks eldste midderlalderhus. Serverer klassisk fransk cuisine med nordisk innflytelse.

I tillegg fikk hele 12 restauranter utmerkelsen “Bib Gourmand” (god mat til en rimelig pris) Relæ (New), Orangeriet (New)
Enomania , Mêlée, Søren K , Skovshoved , Fiskebaren, FAMO, Kanalen, L’Altro, Le Sommelier, Frederiks Have.

Ett svar til “Her er Danmarks michelinrestauranter”

  1. [...] Les en presentasjon av Danmarks Michelin-restauranter her. [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test