Hellstrøm kaller restaurantanmeldere for parasitter

Erik Fosnes Hansen var gjest hos Hellstrøm inviterer

Forfatter, restaurantkritiker og Newman fra Seinfeld dobbeltgjenger Erik Fosnes Hansen var i går gjest på tv-programmet Hellstrøm inviterer. På TV-programmet inviterer Hellstrøm kjente personer til sitt kjøkken. Programmet går ut på at Hellstrøm og gjesten lager hver sin rett ut fra de hovedingrediensene som gjesten har med seg og på slutten av programmet bedømmer de hverandres rett.

Hansen ble introdusert som “en beryktet restaurantkritiker”. Fosnes Hansen var i fjor en av to anmeldere fra VG som ble boikottet av en rekke restauranter. Restaurantene kritiserte da VGs anmeldere for useriøs oppførsel, blant annet skal dette ha gått på uhøffelig oppførsel mot de ansatte på restaurantene, anmelderne skal ha brukt stoppeklokke for å se nøyaktig hvor lang tid det tok før maten ble servert samt kritikk mot Fosnes Hansen for at han er “negativ av natur”. Fosnes Hansen har levert flere anmeldelser av Oslos topprestauranter som ligger i utakt med resten av anmelderkorpset, blant annet har han gitt både Grefsenkollen og Bagatelle terningkast 3.

Under programmet uttaler Hellstrøm at svakheten med restaurantanmeldelser slik de fungerer i dag er at anmelderne besøker restauranten en gang og skriver om det som skjedde den dagen. Alle kan imidlertid ha en dårlig dag men hvis dette er når anmelderne kommer på besøk så blir man stående med en ufjortjent dårlig karakter i lang tid. Dette kan være veldig skadende for restaurantens omdømme. Hellstrøm mener derfor anmelderne bør komme flere ganger for å få et bedre inntrykk. Fosnes er langt på vei enig og sier at det kanskje ikke er det mest rettferdige systemet men sier avisene ikke har råd til et opplegg hvor anmelderne besøker restauranten flere ganger over en kort periode.

Hellstrøm konfronterer også Fosnes Hansen om episoden i fjor hvor han og Andre Blomberg-Nygaard ble boikottet. Hellstrøm spør Fosnes Hansen om “det har blitt bedre nå?” men Fosnes Hansen smiler og sier at han ikke vet ettersom de har respektert disse restaurantenes ønske om å holde seg borte. Fosnes Hansen spør Hellstrøm om hva slags forhold han har til anmeldere, “synes dere vi er noen parasitter”. Hellstrøm nøler ikke med å svare ja på det og sier han kan si det med et smil fordi en parasitt er noen som “sitter hos” og at det sånn sett ikke nødvendigvis er negativt.

Ellers så virker Fosnes Hansen i dette programmet litt mindre pretensiøs enn han gjør i sine anmeldelser selv om det også her kommer en del “pretensiøse drypp” hvor han selvhøytidelig legger ut om hva som er en autentisk bolognese slik han har lært å lage den i Italia. Men ellers har dette vært den klarte beste episoden av programmet. Tidligere i programserien har det (kanskje med unntak av første programmet) vært mest fjas fra kjendiser som knapt vet hvordan man koker poteter.

Under duellen mellom Hellstrøm og Fosnes Hansen lages Pasta Bolognese. Herkan du se hele episoden og finne ut hvem som vant!

Hellstrøm ble forøvrig i nylig tatt i en farskontroll for å ha kjørt i 10g km i timen i en 70-sone. Kjendiskokken må derfor belage seg på å gå ni måneder uten førerkort og betale en bot på 9000 kr.

Ett svar til “Hellstrøm kaller restaurantanmeldere for parasitter”

  1. [...] mat og annen mat er mindre enn noensinne [Nationen] Årsaken til at nye matvarer flopper [VG] Restaurantanmeldere er parasitter i følge Eyvind Hellstrøm [Restaurantanmeldelser] Avslører hva som skjer på kjøkkenet til Nelson Mandela [NRK] Mange [...]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test