Guide til dim sum i Oslo

Her finner du en guide til asiatiske restauranter som serverer dim sum i Oslo

Bilde: CLF/flickr

Lei av de tradisjonelle spanske tapas og lysten på å prøve noe nytt?. Da kan den kinesiske varianten av tapas være noe for deg. Dim Sum er nemlig kinesisk mat tilberedet som små porsjoner og serveres tradisjonelt i bambusesker hvor retten damper eller på små askjetter. På tradisjonelle dim-sum restauranter i Kina serveres rettene fra små vogner som trilles rundt i restauranten mens kundene bestiller det de måtte ønske. Typiske dim sum retter er for eksempel dampede melboller og risnudler med ulike ingredienser som biff, kylling, svin, reker og vegetarvarianter.

Hvor kan man så forvente å få servert god dim sum i Oslo?. Her er noen restauranttips.

1. Taste of China (gjenomsnittlig anmelderscore 4,75/6).

Man kommer ikke til denne restauranten for flott interiør eller de romantiske omgivelsene. Det man kommer for er imidlertid meget god kinesisk mat og dette inkluderer dim sum’en som serveres hos denne restauranten i Torggata. Har over 20 ulike dim sum varianter på menyen og prisnivået er behagelig (smårettene i form av dim sum ligger på mellom 53 og 68 kroner). Dette er sannsynligvis den mest autentiske dim sum opplevelsen du kan få i Oslo.

2. Oriental (gjenomsnittlig anmelderscore 5/6)

Oriental som er lokalisert i Arbeidergata og er kjent for å servere kinesisk mat av høy kvalitet. I likhet med Dinner er dette neppe restauranten å besøke kun for dim sum men restauranten tilbyr rundt 10 dim sum retter som forretter i tillegg til 3 ulike dim sum kombinasjoner. De indivduelle dim sum rettene ligger i prisleiet 78-89.

3. Tabibito (gjenomsnittlig anmelderscore 4,5/6).

Denne asiatiske restauranten i Stortingsgata har fått skryt for sine dim sum retter. Har rundt 10 individuelle dim sum retter på menyen i prisleiet 68-78 per rett. Til dum sum rettene følger det også med svært gode dip sauser. Man kan også bestille ulike sammensatte dim sum kombinasjoner fra menyen.

4. Dinner (gjenomsnittlig anmelderscore 4,25/6)

Dinner i Stortingsgaten har holdt stand som en av de bedre asiatiske restaurantene i Oslo i en rekke år. Dette er neppe stedet å frekventere for dim sum alene men restauranten har fem ulike dim sum retter på menyen som fungerer bra som forrett eller mellomretter. Prisnivået på Dinner bærer preg av restauranten i motsetning til de fleste asiatiske restauranter i Oslo har ambisjoner i gourmetklassen og dim sum rettene ligger på 89-129. Dersom man bare er ute etter å spise dim sum er lunch på Dinner et bedre alternativ da restauranten da opererer med en utvidet dim sum meny med 10+ retter priset fra 59-89. Til lunch tilbys også en dim sum kombinasjonsmeny til 198.

5. Bejing Palace (gjenomsnittlig anmelderscore 4/6).

En restaurant som kan minne litt om Taste of China i form av at det er en “no frills” kinesisk restaurant med et bredt utvalg av dim sum. Restauranten er lokalisert i Pilestredet i det som kunne vært hyggeligere omgivelser. De fleste dim sum rettene ligger på rundt 60 kroner og du får generelt mye for pengene på denne restauranten. Nedsiden er et litt variabelt servicenivå.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test