Groupon med kjendiskokkekurs til 25 000 dollar: “Det er et marked for dette”

 

Groupon lanserer deal til 25 000 dollar

Groupon er kanskje mest kjent for sterkt rabatterte priser på blant annet restaurantbesøk og vi har tidligere skrevet om Groupons forhold til restaurantbransjen og mulige negative virkninger.

Amerikanske Groupon prøver seg imidlertid med en ny vri og legger ut et privat kokkekurs med kjendischefen Todd English samt påfølgende middag til 25 000 dollar eller nesten 150 000 norske kroner. Todd English er mest kjent for restaurantene Olives samt tv-serien “Food trip with Todd English”.

Groupon dealen, og ordet deal brukes her i ordets aller løseste betydning, inkluderer 90 minutters kokkekurs med English på kjøkkenet på en av hans restauranter i New York samt en privat middag sammen med opp til to ytteligere gjester. Pakken inkluderer utrolig nok også et trenetters opphold for to på hotellet Affinia Manhatten samt opp til fire signerte eksemplarer av English sin bok “Cooking in Everyday English: The ABCs of Great Flavor at Home” for ikke å snakke om en grytehanske med to tommler (??!).

Beskrivelsen på Groupon legger så ut om hvordan (og her oversetter vi bokstavlig): “starstrucke studenter kan høste fruktene av sine kollektive arbeider mens de holder Todd opptatt med spørsmål om hans nåværende eskapader, hans favoritthobbyer og hvor mye spinat han har spist for å bli kåret til en av People Magazines 50 mest vakre personer”.

Seriøst?. Groupon sin talskvinne Julie Mossler sier til Boston Herald at dette var en artig erfaring for Groupon for å sjekke om det var et marked for slike ting og det er det definitivt”. Problemet er bare at ingen har slått til på den fantastiske Groupon-dealen så da er det vel per definisjon ikke noe marked?. En talsperson for Todd English sier på sin side at English gjorde dette som en morsom promoteringsevent og at ingen av pengene ville tilfalle English selv. Dette ville imidlertid Groupon ikke si noe om og det var ingen veldedig formål spesifisert.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test