Google kjøper firma bak restaurant-app

Bilde: Clear Sense

Forrige måned kjøpte Google et selskap som spesialiserer seg på restaurantteknologi som skal øke konkurranseinstinktet til de ansatte og på denne måten øke omsetningen. Nå har Google igjen invistert i restaurantrelatert teknologi med oppkjøp av selskapet Clever Sense som står bak utviklingen av en restaurant-app ved navn Alfred. Appen ble lansert i juli for Iphone og så sent som forrige uke på Android-plattformen og fungerer slik at brukere taster inn hva slags restauranter de liker hvorpå appen søker rundt på nettet etter anbefalinger basert på smak, pris og sted.

Clear Sense CEO Babak Pahlavan uttaler at “Google hjelper lokale selskaper å komme i kontakt med potensielle kunder og deres verdensomspennende tilstedeværelse kan spre verdien av Clever Sense til et større publikum”. Google selv uttaler at de to selskapene er en god match fordi de har en felles visjon som bygger på å hjelpe folk til å bruke nettet til å navigere i verden utenfor internett.

Talskvinnen fra Google sier videre at Clever Sense er i ferd med å utvikle en anbefalingsteknologi som nettopp binder online og offline-verdnen sammen ved å levere personlige og sofistikert informasjon til brukerne til riktig tid, på riktig sted og innenfor den riktige konteksten. Computerworld spekulerer videre i at Google kanskje ser potensiale til å utvikle App-en videre til å bli en personlig assistent på linje med Iphones “Siri”.

Uansett har Google utvilsomt brukt høsten til å investere tungt i restaurantrelatert teknologi, først med kjøpet av restaurantanbefalingsnettstedet Zagat for over 150 millioner dollar, så altså restaurantteknologiselskapet Objective Logistics for 1,5 millioner dollar og nå altså Clever Sense for en ukjent sum.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test