Google investerer i restaurantteknologi

[Bilde: Robert Scoble/flickr]

Bizjournals melder at Google har investert 1,5 millioner dollar i et teknologiselskap ved navn Objective Logistics som spesialiserer seg på teknologi innenfor restaurantbransjen med hensikt å øke konkurransen blant de ansatte som igjen vil gi seg utslag i økt salg. Selskapet holder til i Boston.

Teknologien fungerer slik at den bruker data fra restaurantenes salgssystem (POS, point of sale) til å analysere de ansattes jobbytelse som f. eks hvor raskt de arbeider, hvor mye tips de oppnår og mersalg. Dataene brukes til å rangere de ansatte og belønne de som yter best med valg av arbeidsskift eller bonuser. I følge selskapet leder teknologien til en økning i omsetning på mellom to og fire prosent allerede innen en måned. Selskapet regner med å ha produktet sitt ute på markedet om seks til ni måneder.

Men et produkt som dette kan uten tvil også virke polariserende på arbeidsplassen og et økt konfliktnivå. CEO for Objective Logistics Philip Beauregard innser dette men sier at det handler om å skape økt grad av meritokrati på arbeidsplassen hvor innsats belønnes i større grad og mener de fleste ansatte derfor vil støtte denne teknologien.

Ett svar til “Google investerer i restaurantteknologi”

  1. [...] måned kjøpte Google et selskap som spesialiserer seg på restaurantteknologi som skal øke konkurranseinstinktet til de ansatte og på denne måten øke omsetningen. Nå har [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test