Ferran Adria skal åpne meksikansk restaurant og starte kulinarisk wikipedia

Ferran Adria og fremtidsplaner
Den legendariske restauranten El Bulli er nedlagt men Ferran Adria ligger ikke på latsiden. Sammen med broren Albert Adria driver de den uformelle tapasbaren Tickets samt den tilknyttede restauranten 41 Degrees som serverer en 41 retters smaksmeny. Begge restaurantene blir utsolgt flere måneder frem i tid på rekordtid etter at det åpnes for nye reservasjoner.

Nå har Adria og bekreftet at han vil åpne sin første ikke-spanske restaurant og det er det meksikanske kjøkken som frister Adria. Han forteller den spanske avisen ABC at han og broren Albert har brukt en nylig tur til Mexico og matfestivalen Cancun-Riviera Maya til å utvikle ideer til den nye restauranten. Annet enn at restauranten vil basere seg på det meksikanske kjøkken er det foreløpig sparsomt med nyheter om hvor denne restauranten vil ligge eller når den vil åpne.

På det nevnte matfestivalen i Mexico ga Adria også og et innblikk i flere av sine fremtidsplaner. For det første til han åpne en El Bulli stiftelse i 2014 lokalisert i Cala Montjoi. For det andre foreligger det planer om å åpne et kulinarisk museum i Roses i 2016 samt en kulinarisk bibel på nett som kartlegger moderne spansk cuisine med tittelen LaBullipedia.

Adria uttaler forøvrig at dagen El Bulli stengte var den beste dagen i livet hans fordi han opplevde det som en feiring av alt han og hans kulinariske team hadde oppnådd siden starten. Som en gave til de ansatte sendte Adria dem på en betalt reise rundt i verden så de kan lære, reflektere og returnere til den planlagte elBulli-stiftelsen med fornyet kreativitet. Anthony Bourdainfra  reise- og matprogrammet No Reservations var tilstede på El Bulli ved siste servering og du kan se siste del av programmet under.

Ett svar til “Ferran Adria skal åpne meksikansk restaurant og starte kulinarisk wikipedia”

  1. [...] i norske media: Test av årets is-nyheter [Aftenposten] Ferran Adria skal åpne meksikansk restaurant [Restaurantanmeldelser] Vær en feinchmeckergjerrigknark og handle hos alle butikkene [Aftenposten] [...]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test