Feinschmecker feirer 20-år med jubileumsmeny

[Bilde: Feinschmecker.no]

Eier av Michelinrestauranten Feinschmecker Lars Erik Underthun uttaler i et intervju med Aftenposten at de i mai tilbyr en jubileumsmeny i anledning at det er 20-år siden Underthun og Bengt Wilson overtok restauranten på Frogner. I intervjuet gir også Underthun uttrykk for hvor hvor mye han verdsetter tradisjoner og det klassiske kjøkken. Han nevner også at de har hatt mange karakterer som stamgjester opp igjennom årene, blant annet spiste gallerist Haaken Christensen middag der hver dag klokken 17 og ringte og sa fra dersom han ikke kunne komme.

I forhold til meny sier Underthun at han misliker steder hvor man får lest opp en 9-retters meny og at man nærmest føler seg mindreverdig dersom man bestiller et mindre antall retter. Han har derfor de senere år forsterket sitt a la carte tilbud for å sende et signal om at det er helt greit å bare stikke innom og bestille en hovedrett og dessert før man drar videre på kino.

Feinschmeckers arv er i følge Underthun seriøsitet, restaurantdrift har flere aspekter enn bare maten. Kontakt med gjester og økonomi er aspekter man også må lære seg. Flere av Underthuns tidligere kjøkkensjefer har da også gått videre til egne prosjekter. Blant annet driver  tidligere kjøkkensjef Ove Jacobsen nå Brasserie Blanche og nyåpnede Le Benjamin mens Filip Langhoff jobber på den finske Michelinrestauranten Chef Dominique som nylig kapret en 35 plass på kåringen over verdens 50 beste restauranter.

Jubileumsmenyen tilbys altså i mai og består av fem retter. Første rett er lettrøkt og posjert Salmalaks med agurk og engsyreskum, rett to stekte kamskjell med petit pois og smørsaus kalvefilet med glaserte grønnsaker, parmesan, den tredje retten kalvebrissel, selleriskum og morkelsjy, fjerde rett modne oster med aprikoskompott og nøttebrød og det hele avsluttes med Feinschmecker sin signaturdessert som består av gratinerte bringebær med karamellis. Herligheten koster 795,- og medfølgende vinpakke til 595,-.

Les anmeldelser av Feinschmecker her.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test