Få uhøflige smartphonebrukere til å betale restaurantregningen

Bilde: Yutaka Tsutano/flickr

 

Gizmodo har kommet opp med et nytt spill som straffer den som er mest ivrig på å bruke smartphonen sin under et restaurantmåltid med andre og gir deg et gratis måltid (forutsatt at du ikke er den som er mest smartphone avhengig).

Det hele kalles for smartphone-roulette og er en slags variant avgode gamle VISA-roulette hvor alle som har vært med å spist putter VISA-kortet sitt i en haug og en trekker et kort fra haugen uten å se. Det kortet som trekkes brukes til å betale hele måltidet. Smartphone-roulette fungerer imidlertid på følgende måte:

1) Når dere sitter dere ned ved restaurantbordet legges smarttelefonene på bordet med displayet ned. Dere kan også legge telefonene oppå hvernadre hvis dere ønsker å være ekstreme men det er ikke et krav.

2) Ingen har lov til å røre telefonen, selv om den ringer, vibrerer etc.

3) Dersom noen sjekker mobilen før måltidet er over må den personen betale for hele måltidet. Dette gjelder uten unntak selv om man bare så vidt løftet på mobilen for å se hvem sendte den ene meldingen.

Dette kan være en effektiv måte å eliminere antisosial og forstyrrende adferd når man har et felles måltid. Så gjelder det da bare å finne noe å faktisk snakke med hverandre om!.

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test