Drinktrender 2011

Usikker på hva slags aperitif du skal bestille på neste restaurantbesøk?. Food & Wine Magazine har lister opp det de mener er de nye drinktrendene i år.

Første trenden er at stjernekokker nå slår seg sammen med miksologer for å skape sine egne signaturcocktails. Et eksempel er “Porch Crawler” hvor kokkene Frank Falcinelli and Frank Castronovo har brukt ingredienser fra sin egen takhage. I drinken brukes både kirsebær, mint og chili for ikke å snakke om rom.

Den andre trenden er drinker tilsatt salt. Vi kjenner alle de store saltkornene fra margaritaglasset. Men salt i drinker kan være mye mer enn dette, saltet kan gi ny kompleksitet til bittersøte drinker.

En annen trend er å imitere logikken bak brusmaskiner til å lage cocktails uten alkohol (eller mocktails som noen kaller det). Man bruker da forskellige siruper til å lage drinken som f. eks denne med både fennikel og mandelsirup. Å  blande sprit med te kan også gi ny dybde til drinken. F. eks vil grønn te gi en anelse av nøtteaktig smak på drinken.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test