Drømmemåltid på New Zealand

New Zealand Herald kan rapportere at de internasjonale stjernekokkene Thomas Keller og Heston Blumenthal er huket inn av en New Zealandsk luksusresort for å skape en “once in a lifetime” måltid. Amerikanske Thomas Keller er mest kjent for restauranten The French Laundry i Napa Valley (California) som har tre stjerner i Michelinguiden. Han driver også en rekke uformelle brasserier under navnet Bouchon og har gitt ut flere populære kokebøker. Britiske Heston Blumenthal er kjent for restauranten The Fat Duck i London som også har oppnådd tre stjerner i Michelinguiden og blitt kåret til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine. Blumenthal har i tillegg laget kokkeprogrammer som “In Search of Perfection” og “Hestons Feast” og er kjent for å blande matkunst og vitenskap (såkalt molekylær gastronomi).

Dette annonserte “en gang i livet” måltidet skal bestå av seks retter og på menyen er blant annet andebryst fra Easterbrock med sølvbete, glaserte turnips, syltede blåbær og hasselnøtter laget av Thomas Keller samt “lyden av sjø” terte laget av Heston Blumenthal (sjømatsterte servert med et konkylieskjell sammen med mini ipods som kan spille lyden av sjøen, noe som i følge Blumenthal vil bidra til å forsterke smaksopplevelsen).

Prisen for herligheten er den nette sum av 30 000 kroner, noe som også inkluderer tre netters opphold på luksusresorten The Farm at Cape Kidnappers og det hele skal skje den kommende helgen så her må man være rask på labben.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test