DHL kårer de beste veikroene i Norge

[Bilde: sitterred/Flickr]

DHL har de fire siste årene kåret de beste veikroene i Norge. Fokuset ligger på finne frem til de spisestedene som serverer den sunneste og mest smakfulle maten. Listene er delt opp etter kjørestrekninger og rangeringen baserer seg på et stjernesystem fra en til tre stjerner. Tre stjerner betyr at stedet kan betegnes som den perfekte veikro med en variert meny hvor sunnhet og råvarer er i fokus i tillegg til hyggelig betjening og god hygiene. To stjerner betyr at det er mulig å få et sunt og bra måltid mens en stjerne betyr at stedet er verdt et besøk men at enkelte faktorer trekker noe ned.

Informasjonsdirektør i DHL Express Gurli Høeg Ulverud forteller til Aftenposten at det hele startet som en intern liste over sunne spisesteder som de distribuerte til sine sjåfører som var mye ute på reise langs norske veier. Etterhvert har kåringen blitt utvidet og listene gjort tilgjengelig for allmennheten. Kåringene gjøres av DHL sine sjåfører samt ernæringsstudenter. Ulverud påpeker videre at ved å ha fokus på helse og ernæring bidrar dette til bedre helse blant sjåførene og det påvirker spisestedene til å i større grad vektlegge sunn mat.

Det ble Marche Rygge Vest som i år ble kåret til aller beste veikro. Juryen fremhever det store utvalget av sunn og god mat samt en betjening som har stor matkunnskap og yrkesstolthet. Maten er hjemmelaget og kortreist. I tillegg har veikroen gode alternativer for de som lider av allergier og en utmerket fiskemeny.

Her kan du se de andre rutevinnerne samt de andre veikroene som har blitt tildelt stjerner i DHL sin guide.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test