Dette er restaurantene det er vanskeligst å booke bord hos

“]Ferran og Albert Adria sin restaurant Tickets er en av de vanskeligste å reservere bord hos 

Eater har nylig kjørt en artikkel på hvilke restauranter i verden det er vanskligst å booke bord hos for tiden og tips til  hvordan man ordner seg en reservasjon hos akkurat disse spisestedene.

1. Noma (København, Danmark)
Kjøkkensjef: Rene Redzepi
Michelinstjerner: 2
Plassering på verdens 50 beste listen: 1

Noma har som kjent blitt kåret til verdens beste hele to år på rad av Restaurant Magazine. Dette samt at den spanske topprestauranten El Bulli stengte dørene har ført til et ekstra stort reservasjonstrykk på Københavns-restauranten.

Slik reserverer du bord hos Noma: Den 6. dagen i hver måned åpnes reservasjonsystemet til Noma opp for reservasjoner tre måneder frem i tid. Du må være raskt ute da hele måneden bookes i løpet av noen timer. Ellers er det også mulig å sette seg opp på venteliste for eventuelle kanselleringer.

1. Sukiyabashi Jiro (Tokyo, Japan)
Kjøkkensjef: Jiro Ono
Michelinstjerner: 3
Plassering på verdens 50 beste listen: ikke på listen

Vi har tidligere skrevet om denne restauranten i forbindelse med den forestående dokumentaren Jiro Dreams of Sushi. Denne sushirestauranten er knøttliten med kun ti plasser, plusser man på tre stjerner i Michelinguiden og en myteomspunnet chef som det snart kommer en dokumentarfilm om så er det ikke så rart at det blir rift om plassene. En annen ting som ikke gjør det enkelt er det at ingen i restauranten snakker et ord engelsk. De er også motvillige til å gi ut reservasjoner til utlendinger som ikke kommer med en japansk vert/tolk.

Slik reserverer du bord hos Sukiyabashi Jiro: Det beste måten å reservere bord hos Sukiyabashi Jiro er å få hotellet du bor på til å ringe dem. Det er da visstnok viktig at den som ringer fra hotellet presiserer at du spiser alt uten noen unntak og at du kommer til å spise sammen med en som er fra Tokyo. Det betyr at du blir nødt til å leie med en guide eller kjenne noen som kommer fra Tokyo.

Next (Chicago, USA)
Kjøkkensjef: Dave Beran og Grant Achatz
Michelinstjerner: ingen
Plassering på verdens 50 beste listen: ikke på listen

Next er et spesielt restaurantkonsept som blant annet den anerkjente kjøkkensjefen Grant Achatz står bak. Achatz er også kjøkkensjef for trestjernersrestauranten Alinea kjent for sin modernistiske tilnærming til gastronomi. Det spesielle med dette konseptet er at de ikke har mulighet for reservasjoner eller opererer med menyer/vinmenyer. Isteden selger restauranten billetter på samme måte som man ville kjøpt billett til en rockekonsert eller theaterforestilling. Man betaler altså på forhånd for en billett og får da servert den smaksmenyen som blir fastlagt for tre måneder om gangen og tilhørende vinparring. Disse billettene er det enorm etterspørsel etter. Da restauranten lanserte sin “tour of thailand” meny fikk restaurantens nettside en million treff i løpet av åtte dager og hver dag ble utsolgt på tre sekunder i snitt.

Slik reserverer du bord hos Next: Strategien her er å følge med på facebooksiden for å sjekke når billetter for neste periode slippes samt muligheten for å snappe opp billetter fra noen som må kansellere og derfor selger sine billetter. Et annet alternativ er å stikke innom baren deres The Aviary ved siden av for noen drinker og høre om det er mulighet for å få plass den kvelden.

Tickets (Barcelona, Spania)
Kjøkkensjef: Ferran Adria og Albert Adria
Michelinstjerner: ingen
Plassering på verdens 50 beste listen: ikke på listen

Dette er en tapasrestaurant etablert av Ferran Adria (tidligere El Bulli) og hans bror Albert Adria. Restauranten har 90 plasser og forholdsvis høy turnover men det er fortsatt svært vanskelig å få et bord her ettersom denne samt naborestauranten 41º er den eneste muligheten til å oppleve Adrias matkunst etter at El Bulli stengte dørene. Adria er forøvrig også dokumentaraktuell med filmen El Bulli: Cooking in Progress.

Slik reserverer du bord hos Tickets: Reservasjoner kan kun gjøres via nettet og kun tre måneder frem i tid. Planlegging er derfor nøkkelordet her. Det er dog stadig noen som ikke møter opp til sine reservasjoner så hvis du er i byen skader det ikke å stikke innom å høre. Naborestauranten 41º er fortsatt noe å lettere å reservere. 41º kan reserves inntil en måned i forveien. Dette er en 16 seters restaurant som serverer smaksmenyer på 41 retter til rundt 150 euro.

 

Ett svar til “Dette er restaurantene det er vanskeligst å booke bord hos”

  1. [...] Kulinarisk institutt [Aftenposten] Hellstrøm mener maten på norske sykemat er umenneskelig [TV2] Et besøk til disse restaurantene bør planlegges i god tid [Restaurantanmeldelser] Er det mulig for muggost og bli for muggen? [Aftenposten] Disse norske [...]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test