David Rockwell om restaurantdesign

[Bilde: Jaleo.com]

Nettstedet Curbed har gjort et intervju med den kjente amerikanske restaurant og hotelldesigneren David Rockwell. Han har designet restauranter for stjernekokker som Bobby Flay, Gordon Ramsay, Alain Ducasse og Jose Andres. Han er kjent for å la seg inspirere av de mange forskjellige stedene han vokste opp. Ettersom om moren jobbet som danser på et omreisende theater tilbringte Rockwell oppveksten i mange forskjellige amerikanske byer samt i Mexico.

Rockwell påpeker betydningen av komfort i designet av restauranter. Han sier at komfort både er fysisk og visuelt. Det er derfor avgjørende at man klarer å skape et miljø hvor gjestene føler seg trygge og åpner seg for nye smaker. Lysettingen er også vært viktig i denne sammenhengen. Lysettingen må gjøre gjesten i stand til å se maten slik kokken ønsker å presentere den samt vektlegge rommet som helhet.

Et av Rockwell nyeste restaurantprosjekter er tapasrestaurant Jaleo som ligger i det nyåpnede hotellet Cosmopolitan i Las Vegas. Restauranten drives av den spanske stjernekokken Jose Andres som blant annet har jobbet under Ferran Adria. Andres hadde et ønske om at innredningen, materialer og kunst skulle være spanske og fremheve spanske artister. Rockwell har med dette utgangspunktet designet en flott restaurant som hyller spansk mat samt spansk håndtverk og kunstere. I tillegg har han designet en helt spesiell vinkjeller i restauranten som har spiseplass til ti stykker hvor veggene og taket er bokhyller. På veggene henger spansk samtidskunst og lampene er også formet som gigantiske bøker som er åpne og innsiden av disse er også utsmykket av spanske kunstnere.

På spørsmålet om hvilke restauranter han mener er de best designede i verden påpeker han først hvor viktig det er at både restaurantdesignet og den maten som serveres må være integrert som et helhetlig konsept. Av spesifikke restauranter trekker han blant annet frem Ristorante Bagutta i Milano som han mener er pulserende og at designet reflekterer en spontanitet som blant annet reflekteres i kunsten på veggene. En annen restaurant er restauranten til stjernekokk Thomas Keller, The French Laundry, som ligger i Napa Valley, California. Restauranten er lokalisert i et toetasjers steinhus fra slutten av 1880-årene.

På spørsmålet om hvilke trender innenfor design av restauranter han verdsetter akkuratt nå sier Rockwell at han er veldig fasinert av trenden med pop-up restauranter. Konseptet bygger på ideen om at ikke alle restauranter skal være der for alltid og Rockwell sier han lar seg inspirere av denne formen for transformasjon. Han sier videre at de akkuratt har fullført et konsept for Jamie Oliver hvor de har designet en portabel kokkeskole. I tillegg er de i ferd med å fullføre et annet prosjekt for Danny Meyer som innebærer en restaurant som i sin helhet er demonterbar og på kort tid skal kunne tas ned og settes opp igjen slik at man også kan gjøre plass til spesielle events. Restauranten skal ligge i Whitney Museum of American Art.

Se flere bilder av David Rockwell sine restaurantprosjekter her.

Ett svar til “David Rockwell om restaurantdesign”

  1. [...] og benytter sesongriktige og lokale økologiske ingredienser. Interiøret er designet av den kjente interiørdesigneren David Rockwell. Under restaurantuken tilbyr Maialino en lunchmeny med en rekke valgmuligheter. Gå for et av [...]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test