Danmarks ledende restaurantdesignere

Noma [Bilde: Space – Architecture & Interior Design]

Food & Wine kan melde at det er det danske designfirmaet Space Architecture & Interior Design som står bak restaurantdesignet til mange av de beste restaurantene i Danmark inkludert Noma. Andre kjente danske restauranter de har designet er Fiskebaren, Formel B og Geranium (som forøvrig drives av årets Bocuse d’Or vinner Rasmus Kofoed).

Noma [Bilde: Space – Architecture & Interior Design]

Designerene bak firmaet er Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou. Deres siste restaurantprosjekt har vært restauranten Geist som drives av stjernekokk Bo Bech. Beck driver også Københavnsrestauranten Restaurant Paustian og er kjent fra den danske versjonen av Hellstrøm Rydder Opp som i Danmark heter  “Med kniven for struben”.

Rützo uttaler at de jobber tett med hver enkelt kjøkkensjef. Han sier at restauranten Geranium har en James Bond feel over seg. Han opplyser videre om at de redesigner Noma hver sommer men at de alltid prøver å holde fast på Rene Redzepis visjon om å bevare den lokale tilknytning.

Geranium [Bilde: Space – Architecture & Interior Design]

Den siste restauranten Geist beskriver Rützo som litt “vill og flamboyant”, restauranten er delt inn i to rom hvor den ene delen er designet med loungestoler og bord og den andre delen bare med barstoler. En utfordring her var å designe en barstol som var komfortabel å sitte i gjennom et helt måltid. Resultatet ble så bra at den ble en del av en egen stolkolleksjon kalt “Spine Collection”.

Geist [Bilde: Space – Architecture & Interior Design]

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test