Beste sushi i Oslo

Vår guide til beste sushi i Oslo

Bilde: ZoeShuttleworth/flickr

 

Sushi har blitt hverdagsmat for mange men kan også være en gourmetopplevelse. Under finner du en guide til det vi mener er best sushi i Oslo for øyeblikket.

Alex Sushi (gjenomsnittlig anmelderscore 4,75/6)

Alex Sushi har vært en av de beste susirestaurantene i Oslo i 10 år

Bilde: Alexsushi.no

Alex Sushi har holdt stand som gourmetsushi alternativ nummer 1 i Oslo i over 10 år under de stødige hendene til kjøkkensjef Alex Cabijao. Har blitt belønnet med kniv og gaffel symbol i Michelinguiden og Alex Sushi åpnet i fjor også en ny restaurant i København. Råvarene er det beste som er å få tak i og man får brynt seg på mange innovative smakskombinasjoner. Restauranten er videre godt lagt til rette for den japanske sushitradisjonen omakase hvor man overlater til kokken å velge ut rettene. På Alex Sushi velger kundene mellom fargekodede menyer med enkle retningslinjer for hvilke råvarer som blir brukt. Kvalitet koster og disse menyene ligger på 395,- for den enkleste basert på de mest vanlige råvarer til 925,- hvor de beste råvarer som er tilgjengelig brukes.

Hanami (gjenomsnittlig anmelderscore 5/6)

Etter vår mening er denne japanske fusionrestauranten på Tjuvholmen årets nykommer på Oslos restaurantscene. Sushibaren er av svært høy kvalitet hos Hanami, spesielt sashimien er vakkert anrettet med gode smaker. Du bør også prøve noen av de andre japanske smårettene som står på menyen her. Den japanske kokkekunsten danner grunnlaget for alt som serveres på Hanami men restauranten er ikke fremmed for å by på innovative og uventede smakskombinasjoner.

Nodee (gjenomsnittlig anmelderscore 5.25/6)

Bilde: Nodee.no
Sushibaren på den asiatiske fusionrestauranten Nodee på Majorstuen holder meget høyt nivå. Også mange spesialsushivarianter på menyen i tillegg til de klassiske kombinasjonene og råvarene er det lite å utsette på. Det blir ofte fullt her og når det er fullt blir det mye støy i lokalet så dette er ikke restauranten for avdempede private samtaler under fire øyne.

Jonoe (Ringnes Park) (gjenomsnittlig anmelderscore 4.5/6)

Bra sushisted på Løkka i Thorvald Meyers gate. Denne restauranten slurver ikke  i valget av råvarer. Bonzaimenyene er kombinasjonsmenyer som inneholder ulike typer sushi og anbefales, ikke noe å utsette på prisnivået heller. Hummermaki og andre kombinasjoner viser også at maki ikke nødvendigvis trenger å være kjedelig sushi.

 

2 svar til “Beste sushi i Oslo”

  1. Terje says:

    Bygdøy sushi er definitivt best! Nå leverer de tydeligvis hjem også!:) http://www1.just-eat.no/sushi-oslo/

  2. […] Beste sushi i Oslo | RestaurantanmeldelserDette er vår guide til beste sushi i Oslo som i følge oss er Alex Sushi, Hanami, Jonoe (Ringnes Park) og NodeeGÅ TIL NETTSTEDET! […]

Si din mening

© 2012 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test