Bagatelle mister skjenkebevilgning, må stenge.

[Bilde: Bagatelle.no]

Tidligere i dag kom nyheten om at Le Canard går en usikker fremtid i møte. Like etterpå kommer et nytt tilbakeslag for Oslos gourmetrestauranter ettersom E24 melder at Bagatelle permiterer de ansatte og stenger med umiddelbar virkning.

Årsaken er at Oslo Kommune har inndratt Bagatelle sin skjenkebevilgning. I forbindelse med relansering av restauranten etter at Eyvind Hellstrøm sluttet tidligere i år ble eierandelene overført fra et av eier Christen Sveaas sine selskaper til et annet og i henhold til reglene må man søke om ny skjenkebevilgning ved slike tilfeller noe Bagatelle ikke har gjort.

Styreleder Erik Wahlstrøm uttaler til E24 at de hadde inntrykk at de ikke trengte å søke om ny skjenkebevilgning når samme eier stod bak begge selskapene men dette viste seg altså å ikke stemme. Han antyder at reglene er noe firkantede. Wahlstrøm har imidlertid fått beskjed fra Oslo Kommune om at de skal “få en rask behandling” men at han ikke vet hvor lang tid det vil da før søknaden blir behandlet. Bagatelle vil bli gjenåpnet så snart det foreligger en ny skjenkebevilgning.

Restaurant Bagatelle ble gjenåpnet i januar etter at Eyvind Hellstrøm trakk seg som kjøkkensjef etter en lengre tids konflikt med eier Sveaas med den svenske kokken Daniel Höglander som ny kjøkkensjef. Nye Bagatelle har fått varierende anmeldelser. Spesielt fikk restauranten en lunken anmeldelse av VG, noe som fikk Höglander til å rase og Bagatelle er en av restaurantene som nå boikotter VGs anmeldere Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test