Anthony Bourdain langer ut mot James Beard Awards.

[Bilde: Neeta Lind/Flickr]

Den alltid så frittalende Anthony Bourdain går hardt ut mot den amerikanske restaurantsermonien James Beard Awards. James Beard er en amerikansk stiftelse som årlig deler ut priser i ulike kategorier til den amerikanske restaurantindustrien som f. eks de beste kjøkkensjefer, vinkelnere, matjournalister, kokebokforfattere osv. Vinnerene kåres på basis av stemmer av de som jobber i restaurantindustrien og er således en bransjepris. Sermonien der prisene deles ut referes ofte til som restaurantindustriens oscarutdeling.

På sin egen blogg kaller Bourdain sermonien for en “selvgratulerende geiterodeo/prisutdeling/utpressing”. Bourdain selv er nominert til pris i kategorien “Beste radio show/ Audio webcast” for radioshowet “Turn & Burn” som han har sammen med stjernekokken Eric Ripert (Le Bernardin, New York). Bourdain har imidlertid ikke tenkt å delta på prissermonien og uttaler at han heller deltar på en “renaissance fair in hell”. Han kritiserer videre James Beard for å underrepresentere meksikanere og andre minoriteter som utgjør “ryggraden, hjertet, lungene, blodet og musklene i den restaurantidustrien som den organisasjonen (James Beard red.anm) påstår å feire”.

Bourdain er tidligere kjøkkensjef men er imidlertid mest kjent som forfatter av den prisbelønnede boken “Kokkejævler” (Kitchen Confidential) som gir et usminket bilde livet i restaurantbransjen. I denne boken er han også svært åpen om sin fortid som rusmisbruker. Bourdain er nå programleder for TV-programmet “Anthony Bourdain: No Reservations” på Travel Channel.
Dette er forøvrig ikke første gang Bourdain er ute å slenger med leppa. Han har tidligere kritisert amerikanske stjernekokker som Emril Lagasse og Bobby Flay (kjent fra Iron Chef) og er også kjent for å ha et noe negativt syn på vegetarianere. Han anser  vegetarianianerlivsstilen for å være nedlatende ovenfor mange av de som bor i de fattigste delene av verden og har uttalt at livsstilen er en “first world luxury”.
[Intervju med Anthony Bourdain hos David Letterman]

Ett svar til “Anthony Bourdain langer ut mot James Beard Awards.”

  1. [...] Nylig ble vinnerne av den amerikanske restaurantindusrikåringen til stiftelsen James Beard offentliggjort. James Beard Awards blir ofte referert til som “restaurantbransjens oscarutdeling”. Vi har tidligere skrevet om Anthony Bourdains kritikk mot prisen. [...]

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test