Amerikansk restaurant lanserer hele menyen på iPad

[Bilde: Yutaka Tsutano/Flickr]

The Feast melder at restauranten Temazcal lokalisert i Boston planlegger å lansere hele sin restaurantmeny på Ipad når de åpner i April. Temazcal skal servere meksikansk cuisine og blir etter sigende den første restauranten til å lansere en fullstendig meny på ipad i USA. De digitale menyene vil inneholde en mengde informasjon som man vanligvis ikke finner plass til i de tradisjonelle menyene som f. eks bilde av retten, hvordan den lages, historisk bakgrunnsinformasjon, næringsinformasjon etc. I følge kjøkkensjefen Todd Hall (som forøvrig er en prisbelønnet amerikansk chef med to James Beard utmerkelser) vil bilder av rettene som han i tradisjonelle menyer anser som tacky ta seg helt anerledes ut på en ipad der de vil bidra til å avmystifisere retter med ofte vanskelige spanskspråklige navn og denne utvidede informasjon vil komme lang mer til sin rett.

Det finnes også eksempler på at restauranter har tatt i bruk denne teknologien her hjemme. F. eks presenterer restauranten Maaemo sin vinmeny på ipad. Dette falt dog ikke i smak hos VGs anmelder Andre Blomberg-Nygård som kalte det “jålete” og mente det skapte økt avstand mellom vinkelner og gjest. Uavhengig av enkelte slike reaksjonære holdninger vil nok denne trenden med å ta i bruk ny teknologi fortsette hos restauranter som vil være innovative og i front av utviklingen. Maaemo som er Norges første heløkologiske restaurant må kunne sies å havne i den kategorien.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test