Alex Sushi åpner i København

Aftenposten melder at Alex Sushi nå har åpnet en filial i København, nærmere bestemt på Kongens Nytorv, kun et lite stykke unna Strøget. Kjøkkensjef og eier Alex Cabiao uttaler til Aftenposten at han har brukt lang tid på å perfeksjonere sitt sushikonsept i Oslo og at filialen i København derfor blir en blåkopi av den norske. Alex Sushi i Oslo regnes av de fleste som Norges beste sushirestaurant og ambisjonen er å bli den beste sushirestauranten i Danmark. Investeringen i den danske filialen er på rundt fire millioner og den har 80 sitteplasser. Man ser også for seg en ekspansjon til Stockholm etterhvert.

Til tross for at den danske restauranten altså skal være en kopi av den norske må man droppe hvalkjøttet ettersom det siden har vært import og salgsforbud av hvalkjøtt i Danmark. Daglig leder for Alex Sushi i København Wolfgang Schlereth uttaler til iByen at de gjerne skulle ha introdusert hvalsashimi for det danske publikum men at de må konstatere at dette er ulovlig. Schlereth skal visstnok allerede ha fått flere telefoner fra det danske mattilsynet hvor de ha påpekt dette. Han mener dog at uteblivelsen av hval fra menyen har lite å si for konseptet som helhet og uttaler at de likevel skal klare å utvikle sitt konsept “i grenseland mellom tradisjon og utvikling, kreativitet og kvalitet”.

Si din mening

© 2011 Restaurantanmeldelser. Alt innhold er beskyttet av åndsverkloven. Andre sider i vårt nettverk: Alt om flyturen---Mobil test